Erdoğan: Kısa çalışma ödeneği 1 ay daha uzatıldı

Kabine Toplantısının ardından yeni kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin 1 ay daha uzatıldığını söyledi.

GÜNDEM 29.06.2020, 19:41 30.06.2020, 00:15 Hanife
Erdoğan: Kısa çalışma ödeneği 1 ay daha uzatıldı

Külliye’de gerçekleştirilen 3 saatlik Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı. 

Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

Erdoğan, koronavirüs tedbirler kapsamında uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneği sisteminin, 1 ay daha uzatıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma süresini 1 ay daha uzattıklarını ve ayrıca bununla bağlantılı nakdi ücret desteğini de 1 ay daha süreceğini belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer açıklamaları ise şöyle:

Koronavirüsle mücadele

Bu kritik dönemlerde Türkiye’yi risk grubundan uzaklaştırmak için kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, korona döneminde çiftçisinden sanatkârına, sanayicisinden ihracatçısına kadar her kesime verdikleri destekle ayakta tutuklarını ve bu sürecin sıkıntılarını en aza indirmek için özellikle millete ve reel sektöre verdikleri destekleri önümüzdeki dönemlerde de desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Erdoğan, devreye alacakları bazı hususları da önümüzdeki günlerde de bayılacaklarını belirtti

Yeni alınan kararlar

  • Erdoğan, sürekli kişisel gelişim temalı bir proje çağrısı yapacaklarını bu çağrıların; spor, iletişim, kültür ve sanat gibi faaliyetleri 8 ayrı başlıkta topladıklarını belirtti. Erdoğan, STK'ları hedef alan bu proje çağrısının 35 milyon liralık bir bütçe olduğunu söyledi.
  • Erdoğan, yarın 926 devlet koruması altında gencin 274 şehit ve gazi yakının kura ile kamu kuruluşlarına yerleştirileceğini ve sonuçların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının web sayfasından duyurulacağını belirtti.

Irak'a koronavirüs yardım paketi

  • Erdoğan,  son zamanlarda koronavirüs salgınından en çok etkilenenin Irak olduğunu belirterek, ülkede yaşayan Türkmenler başta olmak üzere Iraklı vatandaşlara yardım paketinin yarın yola çıkacağını duyurdu. Erdoğan, Türkiye’nin bu tavrıyla komşu, dost ve kardeşlerinin yanında olduğunu gösterdiğini ve bu salgın sürecinde başarılı olabilmek için sadece ülke olarak değil  komşu ülkelerden başlayarak güçlü sosyal, ekonomik, ticari ilişkilerin olduğu ülkelerin de aynı başarıyı yakalaması gerektiğine değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MHP ve Devlet Bahçeli'ye teşekkür

Erdoğan, 15 Temmuz’da ve korona sürecinde Cumhur İttifakı’nın Türkiye'nin sesi, sağduyusu ve vicdanı olarak tarihi görevleri ifa ettiğini söyleyerek,  MHP ve Devlet Bahçeli'ye bu vesile ile bir daha şükranlarını sunduğunu belirtti.

Erdoğan, ayrıca yapıcı her türlü eleştiriye açık olduklarını söyledikleri halde söylemlerine toptancı red ve düşmanca tavırlarla karşılaştıklarını belirtti.

Yorumlar (0)