Erdoğan: Kira öder gibi konut sahibi olacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin Sosyal Konut Projesi'ne ilişkin, "Ülkemizin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun daha inşa sürecini başlatıyoruz. 100 bin dar gelirli ailemizin kira öder gibi konut sahibi olabilmelerini temin edeceğiz." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 12.12.2019, 12:35 12.12.2019, 13:19
Erdoğan: Kira öder gibi konut sahibi olacaklar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında 100 bin Sosyal Konut Projesi'nin protokolü imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ''17 yıldır sürdürdüğümüz şehircilik hamlesine yeni bir altın halka daha eklemiş oluyoruz. Ülke genelinde 96 millet bahçesi TOKİ tarafından inşa ediliyor. İlk 50 binlik konut projesi büyük ilgi görmüştü. Biz de sayıyı artırmaya karar verdik." dedi.

"240 aya varan vadelerle ev sahibi olacaklar"

Türkiye'nin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun inşa sürecinin başlatıldığını belirten Erdoğan, "Yılbaşı itibarıyla temeli attıktan sonra azami 1 ila 1,5 yıl içinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz. Hedefimiz zemin artı 2 zemin artı 3 bilemediniz zemin artı 4 olmak üzere vatandaşlarımızın bu binalara yerleşmeleri. Yüzde 10 peşinatın ardından kalan tutarın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkânını sağlayağız." ifadelerini kullandı.

"Yatırım bedeli yaklaşık 17 milyar 300 milyon lirayı buluyor"

Erdoğan, söz konusu konut projelerinin geleneksel mahalle kültürünü yaşatacak şekilde tasarlandığına dikkat çekerek, "100 bin konutluk bu projenin toplam yatırım bedeli, yaklaşık 17 milyar 300 milyon lirayı buluyor. 100 bin dar gelirli ailemizin kira öder gibi konut sahibi olabilmelerini temin edeceğiz." diye konuştu. 

"Satış diye bir şey yok"

Tank Palet Fabrikası konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Yabancılara sattılar diyor. Burada satış diye bir şey yok. Fabrika zararda olan bir yer 3 firma katılıyor BMC firması ihaleyi alıyor. Kiralama-işletme ihalesi. Buraya 50 milyon dolarlık yatırım yapma şartı ile burayı alıyor 25 yıllığına." şeklinde konuştu. 

"Kanal İstanbul'u rafa kaldırmayız"

Erdoğan, tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin, "Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz.' Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin. En yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul'a başlayacağız. Kanal İstanbul, Boğaz'ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Siyasi boyutuyla da bu Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak. Bu projeyi rafa kaldırmayız. CHP'nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz.'' açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)