Erdoğan: Kendimizi Avrupa'da görüyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kendisini Avrupa'da gördüğünü ve orada bir gelecek kurmayı hedeflediğini söyledi. 

GÜNDEM 21.11.2020, 15:10
Erdoğan: Kendimizi Avrupa'da görüyoruz!

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Afyonkarahisar, Siirt, Kütahya ve Batman 7'nci Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne (AB) seslendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrımcı bir tutum sergilememesini, verdiği sözleri yerine getirmesini ve Türkiye'ye yönelik düşmanca tavırlarda bulunmamasını istedi.

Erdoğan, Türkiye'nin kendisini Avrupa'da gördüğünü ve orada bir gelecek kurmak istediğini belirtti.

"ABD ile ilişkiler sorunların çözümünde kullanılacak"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Erdoğan, söz konusu ülke ile müttefiklik ilişkilerinin hem küresel hem de bölgesel sorunların çözüme kavuşturulmasında kullanılacağını ifade etti. 

"Türkiye daha iyi bir yere sahip olacak"

Erdoğan, hukuki altyapının iyileştirileceğini, ekonominin oturduğu temellere güç kazandırılacağını, istihdam ve üretimin artırılacağını belirterek, böylece Türkiye'nin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından değişecek olan dünyada kendine iyi bir yer bulabileceğini söyledi. 

"Yeni bir döneme girildi"

Türkiye'yi büyütme, zenginleştirme ve gücüne güç katma mücadelesinde yeni bir döneme girildiğini kaydederek, söz konusu mücadelenin önüne geçilemeyeceğini anlayanların yedi senedir bütün kozlarını kullandıklarına dikkat çekti. 

Erdoğan, Türkiye'nin müttefikleri ve dostlarıyla daha kuvvetli iş birliğine sahip olmak istediğini vurguladı.

Yorumlar (0)