Erdoğan: Kendi çocuklarını Avrupa'ya, Kürt çocuklarını ölüme yolladılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 Yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 13.01.2021, 20:51 15.01.2021, 09:23
Erdoğan: Kendi çocuklarını Avrupa'ya, Kürt çocuklarını ölüme yolladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği 2019 Yılı Medya Oscar Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"'Narkotik Polisi Anne' projesini uygulama koyduk"

"Farklı branşlara mensup milli sporcularımız, basın mensuplarımız, ülkemizin her yerinden ailelerimiz ve çocuklarımızla buluştuk. Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak maksadıyla 'Narkotik Polisi Anne' projesini gerçekleştirdik. PKK, polisimizin, askerimizin, din görevlimizin, öğretmenimizin, en çok da Kürt vatandaşlarımızın kanını dökerek varlığını devam ettirmiştir."

"Diyarbakır annelerinin önüne hiç kimse set vuramaz"

"Acıların en büyüğünü, evlatlarını bölücü terör örgütüne kaptıran anneler yaşamıştır. Diyarbakır anneleri, çocuklarına kavuşmak amacıyla açtıkları bayrak ile hem korku bariyerlerini yıktılar hem de PKK'nın kanlı yüzünü herkese gösterdiler. 500 günden bu yana evlat nöbeti tutan bu cesur anaları, şahsım, eşim ve aziz milletim adına saygı ile selamlıyorum. Evlatlarını kurtarmak için çırpınan annelerin önüne hiçbir set vurulamaz."

"Türkiye'nin geleceğinde terörün yeri yok"

"Kandil'de bulunan terör balonları ve politikadaki uzantılarının, Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinden bu denli korkmalarının temel nedeni de budur. Ülkemizin teröre, şiddete ve katil sürülerine karşı yürütmekte olduğu mücadele, annelerin de desteği ile zafere ulaşacaktır.

Türkiye topraklarının geleceğinde şiddete ve teröre yer yoktur. Bu süreçte herkese, özellikle de siz değerli gazetecilere, sanatçılara büyük iş düşüyor.

Ülkemizde bölücü terörün 40 senedir bitirilememesinde, bir dönem gerçekleştirilen yanlışların yanı sıra, bazı medya kuruluşlarının terörü masumlaştıran eylemlerinin de payı bulunuyor. Kandil'deki terör baronlarının reklam ajansına dönüşen bazı basın organları, yaptıkları haberlerle bu masum eylemi itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

PKK'nın gönüllü avukatlığını yapan sözde insan hakları dernekleri, Diyarbakır annelerinin feryatlarını görmezden geldiler. İttifak ortakları küsmesin diye devleti suçlayan, destekte bulunmak yerine, annelere desteğe giden bakanlarımızı eleştiren siyasi partiler oldu.

Söze gelince kadın ve çocuk haklarını savunmada kimseye sıra vermeyenler; Diyarbakır annelerine bir kez bile sahip çıkmadılar. Batı medyasından ve Batılı kuruluşlardan herhangi bir dayanışma mesajı almadık."

WhatsApp hakkında konuştu

Erdoğan, "Önümüzdeki aylarda bu sektörde yerli ve milli altyapımızın gücünü istediğimiz seviyeye çıkartacağız. Vatandaşlarımızın hak ve hukukunu gözeterek, kendilerini adaletin üzerinde gören sosyal medya firmalarının baskılarına boyun eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)