Erdoğan: Kaprislerle kaybedecek vaktimiz yok

Erdoğan, "Kentsel dönüşüm hususunda artık hiç kimsenin ideolojik bağnazlıklarıyla, kaprisleriyle yitirecek zamanımızın olmadığını görmekteyiz. Kentsel dönüşüm projelerin en kısa zamanda bitirecek bir modele yöneliyor olacağız. Ülkemizde bu işi bizden daha adil, daha hızlı, daha iyi yapabilecek başka hiç kimsenin olmadığına olan inancımız tam." dedi.

GÜNDEM 28.02.2023, 20:58
Erdoğan: Kaprislerle kaybedecek vaktimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Malatya'ya bağlı Doğanşehir ilçesinde konuştu.


"Hasarlı binalara girmeyin"

Aradan geçen 23 güne karşın her biri ayrı bir deprem şiddetine ulaşan artçı depremlerin sürdüğünü hatırlatan Erdoğan, "Bilim insanları Türkiye'de daha evvel eşi benzeri görülmeyen bir deprem fırtınasının meydana geldiğini ifade ediyor. Şu ana değin meydana gelen sarsıntı sayısı 11 bine ulaştı. Bir defa daha deprem bölgesindeki milletime hasarlı yapılardan uzak durmaları gerektiğini anımsatmak istiyorum. Millet ve devlet olarak 'yüzyılın felaketi' karşısında yüzyılın dayanışmasını sergileyerek engelleri bir bir aşmanın gayretindeyiz. Depremin hemen ardından bölgeye yaptığımız ziyaretlerde yıkımın boyutuna tanık olduk. Geçtiğimiz hafta itibarıyla başlattığımız ziyaretlerimiz aracılığıyla sahada sürdürülen çalışmaları bizzat yerinde görüyoruz." dedi. 



"TOKİ binaları depremden yüz akıyla çıktı"

Erdoğan, "Kentlerimizin sanat, kültür, tarihi ve tabii doku, demografi, sosyoloji gibi hayati özelliklerini koruma önceliklerimizin ilkidir. Eski yerleşim yerlerinin ihyasını da yoğunluk ve yüksek bina dışında alternatiflerle gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletimizi huzur-u kalple yaşayacakları modern, güvenli ve konforlu binalara kavuşturacağız. Kimlerin ne söylediğine bakmadan gecemizi gündüzümüze katıp çalışacak, inşallah sizlere verdiğimiz sözleri tutacağız. Yeni yerleşim yerlerini il ve ilçe merkezlerinde üç veyahut dört katı geçmeyecek yapılar şeklinde ve kentlerimizin özgün mimarisine bakarak planlıyoruz. TOKİ binaları depremden yüz akıyla çıktı. Bu yüzden yeni binalarda da yine aynı sistemi uyguluyor olacağız. Yeni yerleşim alanlarımızı morfolojik, sismotektonik, hidrojeolojik, jeoteknik, jeofizik, jeolojik olmak üzere tüm bu incelemelerle beraber seçiyoruz.



"Hiç kimse bizden iyi yapamaz"

Kentsel dönüşüm hususunda artık hiç kimsenin ideolojik bağnazlıklarıyla, kaprisleriyle yitirecek zamanımızın olmadığını görmekteyiz. Muhalefetin kentsel dönüşüme ilişkin geçmişte ifade ettiği her kelimenin kayıtları elimizde var ve bunları özellikle halkımıza yansıtacağız, yeniden seyrettireceğiz ve kentsel dönüşüme ilişkin dün bunlar ne söyledi, şimdi ne söylüyor göreceksiniz. Bak işte onun bedelini ödemekteyiz. Artık bu bedeli hiç kimsenin bu millete ödetmeye hakkı yok ve bunu da başardığımızı göreceksiniz. Bugüne değin deneyimlerimizi ve karşılaştığımız engelleri göz önünde bulundurarak kentsel dönüşüm projelerin en kısa zamanda bitirecek bir modele yöneliyor olacağız. Ülkemizde bu işi bizden daha adil, daha hızlı, daha iyi yapabilecek başka hiç kimsenin olmadığına olan inancımız tam."

Yorumlar (0)