Erdoğan: Kanal İstanbul'a karşı çıkanlar, en büyük Atatürk düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kanal İstanbul Projesi'ne karşı duranların en büyük cumhuriyet ve Atatürk düşmanları olduğunu söyledi.

GÜNDEM 05.04.2021, 18:10 06.04.2021, 12:09
Erdoğan: Kanal İstanbul'a karşı çıkanlar, en büyük Atatürk düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen toplantının sonrasında medya mensuplarının karşısına geçerek, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, bazı emekli amirallerin darbe iması yaparak Kanal İstanbul'a karşı çıkmasına sert sözlerle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'a karşı duranların cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olduğunu dile getirdi.

"İstanbul Boğazı'nda egemen değiliz"

Erdoğan, "Eğer hedef Montrö Sözleşmesi'ni tartışmaya katkı sunmaksa, bunun yeri bildiri değil; akademik dünyada, basında görüş belirtmektir. Halihazırda bu zaten yapılmaktadır. Hiç kimsenin bu sebeple yakasına yapışılmamıştır. Evvelki gece yayımlanan bildiri bu kapsam dışında yayımlanan bir belgedir. Kanal İstanbul ile Montrö Boğazlar Sözleşmesi arasında kurulan ilişki de temelden yanlıştır. Ülkemiz, İstanbul Boğazı'ndaki ağır deniz yükünü Kanal İstanbul ile hafifletirken, bütünüyle kendi egemenliğindeki alternatifi de elde etmiş olacaktır. An itibarıyla İstanbul Boğazı'nda egemen miyiz? Ne yazık ki. Kanal İstanbul, boğazdaki egemenlik haklarımızı kuvvetlendirecektir.

"En büyük Atatürk düşmanlarıdır"

Böyle büyük bir projeye karşı duranlar en büyük cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarıdır. Cumhurbaşkanı ve Türkiye'nin en büyük partisinin genel başkanı olarak görevim, ülkemizin menfaat ve hakları neyi gerektiriyorsa onu gerçekleştirmektir. Montrö'den ayrılmak ile ilgili bir faaliyetimiz yoktur."

Yorumlar (0)