Erdoğan, 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' programında konuştu

Erdoğan, ülkemizde kadınların en çok ilerleme katetiği dönemin, AK Parti dönemi olduğunu söyleyerek, "Kadınlarımızın, üretim ve eğitim alanında ilerledikleri mesafe gerçek anlamda tarihi bir başarıdır." dedi.

GÜNDEM 24.10.2021, 22:03
Erdoğan, 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' programında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dün yaptığı Eskişehir ziyaretinde, öğrenci, sporcu, çiftçi ve girişimci kadınlarla buluştuğu 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' adlı programının görüntüleri yayımlandı.

Programda konuşma yapan Erdoğan, kadınlarla bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Güçlü ve büyük Türkiye hayallerini, erkek ve kadın ayrımı yapmaksızın, milletin bütün fertleriyle gerçekleştirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin geleceğine dair her projeyi, her vizyonu sizlerle beraber hayata geçirecek biçimde tasarlıyoruz ve uyguluyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu başarı bizim"

Ülkemizde kadınların özellikle üretim, eğitim, politika, istihdam ve sosyal yaşamda en çok ilerleme katettiği dönemin, AK Parti dönemi olduğunu kaydeden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda iddialıyım, ülkemizin dört bir köşesinden kadınımızın potansiyelini hayata geçirebilmesini tesis eden altyapıyı bir kurduk, tüm engelleri ortadan kaldırdık. Kadınlarımızın, üretim ve eğitim alanında ilerledikleri mesafe gerçek anlamda tarihi bir başarıdır.

Türkiye'de partisinde gerçek manada etkin ve kurumsal kadın kolları teşkilatını oluşturan ilk parti, AK Parti. Siyasete ek olarak iş dünyasında ve bürokraside kadınlarımızın hak ettikleri konumu almak için ortaya koydukları mücadelenin de her daim yanında oldum. Türkiye'de artık akademisyeninden öğretmenine, yargıcından bankacısına kadar hemen her yerde kadınlarımız nüfus içerisindeki oranlarına yakın bir temsil etme seviyesine sahiptir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabii ki hala katedilmesi gereken uzun bir mesafe olduğunu söyleyerek, "Kazanımlarımıza bakınca bundan sonraki süreç için umutlarımızı büyütmeli, daha büyük hedefler koymalıyız." diye konuştu.

"Allah önünde eşit konumdayız"

Kadınlara yaşamın her alanında destek verirken, onların aile içerisindeki konumlarını, özellikle de anne vasıflarını kesinlikle ihmal etmediklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii ki bu hususta da eksiklikler olabilir. Üretim ve eğitimde olduğu gibi aile içinde de kadınlarımızı desteklemekte kararlıyız. Batı'daki gibi kadına özgürlük tanımak çatısı altında bir meta haline çevirme hevesinde olan çevrelere şahsen biz imkan tanımayacağız. Biz ahlakımızın ve medeniyetimizin bize gösterdiği yolda, erkeği ve kadını tıpkı yaratılıştaki gibi yaşamın her alanında ortaklaşa mücadele eden yol arkadaşları olarak görüyoruz. Biz ilk insanlar Hz. Havva ile Hz. Adem'den bu yana herkesin Allah önünde eşit konumda olduğuna inanıyoruz.

Bugün gerçekleştirdiğimiz buluşmamızın Türkiye'de kadınlarımızın hukuklarını, haklarını, haysiyetlerini koruma hususunda ilerledikleri mesafenin anımsanmasına vesile olmasını diliyorum. Bundan sonra yapılması gerekenlere ilişkin olarak karşılık fikir alışverişinde bulunacağımızı umuyorum."



























Yorumlar (0)