Erdoğan, Kadıköy'deki kilise olayına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıköy'deki kiliseye yönelik gerçekleştirilen saygısızlığı provokasyon olarak adlandırarak, "Böyle bir edepsizliği ve ahlaksızlığı kabul etmemiz asla mümkün değil." dedi.

GÜNDEM 12.07.2021, 20:26
Erdoğan, Kadıköy'deki kilise olayına tepki gösterdi

Dün gece saatlerinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde eğlenmek için bir araya gelen gençler, alkolün de etkisiyle kendilerinden geçip taşkınlık çıkardı. Sosyal mesafe ve maske kuralları eğlence esnasında unutulurken, danslar edilip, meşaleler yakıldı.

Alkolün etkisiyle kendilerinden geçen 2 şahıs, Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin kapısının üzerine çıkıp, müzik eşliğinde dans etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'provokasyon' olarak nitelendirdi

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıköy'deki kiliseyi hedef alan saygısızlığı provokasyon olarak adlandırarak, şu sözleri sarf etti:

"Kadıköy'de bulunan bir kilise duvarına çıkarak gerçekleştirilen saygısızlığı, birliğimizi ve beraberliğimizi hedef alan saygısızlık ve provokasyon olarak nitelendiriyoruz. Bu hususun da sonuna dek takipçisi olacağız. Böyle bir edepsizliği ve ahlaksızlığı kabul etmemiz asla mümkün değil. Hangi inançtan ve dinden olursa olsun, mabetlere bu tarz saldırıları kabul etmemiz asla mümkün değildir."

Yorumlar (0)