Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe ile görüştü

Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce İmparator Naruhito ardından Başbakan Şinzo Abe ile görüştü. Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğu 2013 yılında stratejik ortaklıkla taçlandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, parlamenter diplomasinin ülkeler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığına inandığını söyledi.

GÜNDEM 01.07.2019, 16:53
Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk halkının gönlünde Japonya'nın özel bir yeri var. Dostluğumuzu 2013 yılında stratejik ortaklıkla taçlandırdık. Parlamenter diplomasinin ülkeler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığına inanıyorum." dedi. 

Cuhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi. Erdoğan'ı, Başbakanlık Ofisi'ne gelişinde Başbakan Abe karşıladı ve birlikte iki ülkenin bayrakları önünde gazetecilere poz verdiler. 

Erdoğan, çalışma yemeğinin basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, Japonya'yı ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Misafirperverlikleri için Abe'ye teşekkürlerini sunan Erdoğan, Osaka'da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi'ne başarılı ev sahiplikleri için tebriklerini iletti. 

Başbakan Abe ise konuşmasında Türkiye ile Japonya arasındaki stratejik ortaklığı daha üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Çalışma yemeğine, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da katılım gösterdi. 

"Dostluğumuzu 2013 yılında stratejik ortaklıkla taçlandırdık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japon İmparatoru Naruhito ile de bir araya geldi. İmparatorluk Sarayı'nda basına kapalı yapılan görüşme, yarım saat sürdü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Oşima Tadamori'yi de kabul eden Erdoğan, Japonya Temsilciler Meclisi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, Tadamori ile tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Majesteleri İmparatorun tahta çıkışıyla başlayan Reiwa döneminin Japon halkı için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu. 

Erdoğan, "Tabii güzel uyum tüm toplumların aslında ihtiyacı olan bir özelliktir. Türk halkının gönlünde Japonya'nın özel bir yeri var. Dostluğumuzu 2013 yılında stratejik ortaklıkla taçlandırdık. Parlamenter diplomasinin ülkeler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığına inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclisler ve dostluk grupları arasındaki karşılıklı ziyaret ve temasları artırmaları gerektiğini düşündüğünü söyledi. 

Yorumlar (0)