Erdoğan, “İzmir’i unutma” demişti… Yunan basınında dikkat çeken manşetler

TEKNOFEST Karadeniz 2022’de bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’a “İzmir’i unutma” çağrısı yaparak, “Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri, Yunan basınında ‘tehdit’ olarak yorumlandı. 

GÜNDEM 04.09.2022, 15:05 04.09.2022, 15:08
Erdoğan, “İzmir’i unutma” demişti… Yunan basınında dikkat çeken manşetler

TEKNOFEST Karadeniz 2022’ye katılarak dikkat çekici mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, www.bxxiruismall.com, Yunanistan’a da sert eleştirilerde bulunarak, “Ey Yunan, tarihe bak. Tarihe dön. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri, Yunanistan’da ilk gündem haline geldi. Yunan basını, son açıklamaları ‘tehdit’ olarak yorumlarken, Yunan hükümeti de Batılı müttefiklere Türkiye’yi şikâyet etmek için hazırlıklara başladı. 

Dendias: Müttefiklerimizi hızlı bir şekilde bilgilendireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini Twitter üzerinden yorumlayan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Provokatif açıklamalarıyla NATO’da iç uyumu kimin bozduğunu görmüş olduk. Bu konuda müttefiklerimizi hızlı bir şekilde bilgilendireceğiz” diyerek, Türkiye’yi şikâyet edeceklerini ima etti. 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Dendias’ın açıklamaları sonra Yunan Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir mesaj yayımlayarak, “Yunanistan, her gün görülen ve her türlü çizgiyi aşan bu açıklamalar ve tehditler konusunda Türkiye’ye uymayacak. Ortaklarımızı ve müttefiklerimizi, Türkiye’den gelen son provokatif açıklamalar konusunda derhal bilgilendireceğiz. Bu tehlikeli süreçte, birliğe kimin zarar verdiğini net şekilde ortaya koyacağız. Bunun yanı sıra, Uluslararası deniz hukuku çerçevesinde güvenlik ve istikrarın korunması adına da mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine geniş yer ayırdı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son mesajları, Yunan basınında da geniş yer buldu. “Erdoğan’dan Yunanistan’a direk tehdit” manşetini atan Kathimerini gazetesi, “Erdoğan, Samsun’da Yunanistan’ı hedef aldı” ifadelerini kullandı. Ta Nea gazetesi ise haberi “İzmir’i unutmayın” manşetiyle duyurarak, “Erdoğan, gerçekleştirilen teknoloji festivalinde Yunan halkını kaba bir üslupla tehdit etti” ifadelerine yer verdi. To Vima gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını, “Yunanlar, İzmir’i unutmayın” ve “Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz” başlığı ile okuyucularına aktardı. Ethnos gazetesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını paylaştığı haberde, “Erdoğan, ‘İzmir’i unutmayın’ diyerek yeni bir provokatif açıklama daha yaptı. Türkiye’nin kışkırtıcı açıklamalarına bir yenisi daha eklendi” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)