Erdoğan: İsveç şok olacak

Erdoğan, "NATO üyeliği hususunda biz gerekirse Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj da verebiliriz. Bu ülke ile ilgili farklı mesajı verdiğimiz vakit İsveç şok olacak. Fakat Finlandiya'nın da aynı yanlışları yapmaması gerekir." dedi.

GÜNDEM 29.01.2023, 22:13
Erdoğan: İsveç şok olacak

Bilecik Vezirhan'da 'Gözümüz Atide, Kökümüz Mazide' programı çerçevesinde gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.



"Hem aday olacağım hem de kazanacağım"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Dışarıdakiler dahi altılı masadan umudu kesmiş olmalı ki geçtiğimiz her gün bir diğer global basın kuruluşunu devreye alarak 14 Mayıs 2023 için bizzat sahaya inme gereksinimi hissettiler. Güya bize karşı yaptıkları haberlerle milletimizin, kadınlarımızın ve gençlerimizin iradelerini yönlendirebileceklerini sanıyorlar. 

Şimdi altılı masa olarak ne diyorlar? Aday olamazmışım. Size karşın milletim hem cumhurbaşkanı adayı yapacak hem de Türkiye Cumhurbaşkanı yapacak.

Geçtiğimiz 20 senede bize verilen her bir destek, emperyalistlerin ve emperyalistlerin maşalarının yüzlerine doğru haykırılmış bir 'yeter' ifadesidir. Biz de bu büyük meydan okumayı 14 Mayıs 2023'te bir defa daha 'Yeter, gelecek de karar da söz de milletindir.' diyerek, çok daha yüksek bir seda ile yinelemek istiyoruz.



"Türkiye'yi tanıyamadılar"


NATO üyeliği hususunda biz gerekirse Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj da verebiliriz. Bu ülke ile ilgili farklı mesajı verdiğimiz vakit İsveç şok olacak. Fakat Finlandiya'nın da aynı yanlışları yapmaması gerekir.

İsveç'e dedik ki 'Bak, eğer siz illa ki NATO'ya üye olmak istiyorsanız, NATO'ya üye olabilmeniz için bu teröristleri Türkiye'ye iade edeceksiniz. Eğer bunu yapmazsanız, 120 kişiden oluşan bir liste verdik, hiç kusura bakmayın.' Tabii onlar o gün bugün Türkiye ile kendilerince 'Yok şunu yaptık, yok bunu yaptık, yok anayasa değişikliğine gittik....' diyerek dalga geçiyorlar. Bunlar ülkemizi tanıyamadılar.



"Kutsal kitap yakmayız"


Benim ecdadım Osmanlı İmparatorluğu; Tevrat, İncil böyle bir şeyi yakma eylemi yapanları inim inim inletmiş. Yani an itibarıyla Türkiye olarak, onlar bunu yaptı diye biz de mi yapalım? Hayır, biz bunu yapmayız. Bizlerin aldığı terbiye bu değil. Biz farklıyız. Onlar Kur'an-ı Kerim'i yakma yoluyla İslam'ı mı bitirdiler? Kutsal kitabımızın koruyucusu Allah'tır. Bunlar yalnızca cibilliyetlerinin ne denli bozuk olduğunu ortaya koydular. Aynı şeyler Danimarka'da da yapıldı. Onlar da aynı, değişen hiçbir şey yok.



ABD, Fransa, Suriye...


F-35 savaş uçağı dediniz, sözünüzü yerine getirmediniz. Yaklaşık olarak 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmamıza rağmen siz bunun karşılığını bize vermiyorsunuz. Vermiyorsanız, o halde bunun da bir bedeli olacaktır.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Fransa Parlamentosu'nda kendi itibarını yitirdi. Yalnızca başkanlık görevinde kaldı. Ülke devamlı olarak itibar yitiriyor, uluslararası camiada da itibar yitiriyor.

Üçlü olarak Suriye, Türkiye, Rusya Federasyonu bir araya gelelim. Hatta İran da buna katabilir. Görüşmelerimizi yapalım ve bölgeye bir huzur getirelim. Bölge yaşadığı sıkıntıları artık yaşamasın. Burada da biz sonuç aldık, alıyoruz ve alacağız da."

Yorumlar (0)