Erdoğan: İstanbul'u asıl kimliğine kavuşturduk

İstanbul'un fethinin 566.yılı kutlamalarında konuşan Erdoğan, İstanbul’u asıl kimliğine kavuşturduklarını ve bu şehirle hesaplaşma içinde olanların var olduğunu söyledi.

GÜNDEM 30.05.2019, 11:56 30.05.2019, 12:17
Erdoğan: İstanbul'u asıl kimliğine kavuşturduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’un fethinin 566.yılı kutlamalarında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bazılarının İstanbul’a dair hesaplaşma planları olduğunu ve bunun 566 yıldır bitmediğini söyledi.

Erdoğan, "Yeni Zelandalı teröristin 'Ayasofya'yı minarelerden kurtaracağız' demesi asla tesadüf değildir. 566 yıl sönmeyen bir nefret ateşinin yansımasıdır. Gezi olayları sırasında bu şehrin duvarlarını 'Zulüm 1453 yılda başladı' diye kirletenler de aynı zihniyettir." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL’A HİZMET DÜNYAYA HİZMET ETMEK DEMEKTİR”

İstanbul’a yapılan hizmetlerden bahseden Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul merkez-i düldan, yani dünyanın merkezidir. Bu şehre hizmet sadece Türkiye'ye değil, dünyaya hizmet etmektir. Hamdolsun Rabbimize bize bu şehre hizmet etme şerefini bize bahşetti. Temiz içme sularının bulunmadığı, çöp dağlarının patlayarak can aldığı, Haliç'in yanından geçmenin bile mümkün olmadığı bu şehri kısa sürede bu şehrin iftihar tablosu haline getirdik.”

“ŞEHRİ ASIL KİMLİĞİNE KAVUŞTURDUK”

İstanbul’a rant gözüyle bakmadıklarını söyleyen Erdoğan, “İstanbul'a baktığında sadece rant gören, çıkar gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik. İstanbul'un çehresini değiştirdik. Peygamber Efendimizin övdüğü bu şehri, asıl kimliğine yeniden kazandırdık."dedi.

Yorumlar (0)