Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Yitzak Hertzog ile bir telefon görüşmesi yaptı.

GÜNDEM 12.07.2021, 22:24 13.07.2021, 12:37
Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, söz konusu görüşmede, iki ülke ilişkileri ve bölgesel hususlar ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bahse konu görüşmede, Yitzak Hertzog’u göreve başlaması vesilesiyle tebrik etti. 

Erdoğan: İsrail'le diyalog ve temas önemli

İsrail-Türkiye ilişkilerinin Orta Doğu’nun istikrar ve güvenliği yönünden büyük önem taşıdığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında turizm, teknoloji ve enerji başta olmak kaydıyla muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ticaretin pandemiye karşın arttığını, bu potansiyelden yararlanmanın ortak çıkar olduğunu ifade etti. 

Tüm görüş ayrılıklarına karşın diyalog ve temasın sürdürülmesine önem verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin ihtilafının BM (Birleşmiş Milletler) kararları kapsamında iki devletli, kapsamlı ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmasının uluslararası camianın beklentisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-Filistin ihtilafının çözümünde atılacak olumlu adımların, İsrail-Türkiye ilişkilerinin olumlu bir şekilde seyretmesine de katkı sunacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)