Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog telefon görüşmesi yaptı. Görüşme sırasında iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. Öte yandan Erdoğan, Mescid-i Aksa vurgusunda bulundu.

GÜNDEM 21.03.2023, 15:12 22.03.2023, 08:59
Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya diplomasisi yoğun geçiyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı.

İki ülke arasındaki ilişkiler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, dün akşam saatlerinde yapılan görüşme sırasında iki ülke arasındaki ilişkiler ve gidişat ele alındı. Görüşme sırasında İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Ramazan için tebriklerini iletirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da nisan ayında Musevilerin kutlayacağı Hamursuz Bayramına tebriğini sundu.

Erdoğan, Herzog’a teşekkürlerini sundu

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde gösterilen destek ve dayanışmadan dolayı Herzog'a teşekkürlerini sunarken, iki ülke arasındaki sürdürülen ilişkilere güç katmaya dair kararlılığı korumayı sürdürüleceğini ifade etti.

Ramazan ayına kısa bir süre kala Batı Şeria'da meydana gelen şiddet ve saldırı olaylarına karşı derin bir endişe duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mescid-i Aksa’nın maneviyatı ve tarihi statüsü dair tehdit ve tahriklere izin verilmemesinin büyük bir önem taşıdığına işaret etti.

Yorumlar (0)