Erdoğan: İslam düşmanlığı virüsüyle de savaşıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 2020 yılında yalnızca yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile değil, İslam düşmanlığı virüsüyle de savaştığını ifade etti. 

GÜNDEM 28.11.2020, 11:00 28.11.2020, 11:40
Erdoğan: İslam düşmanlığı virüsüyle de savaşıyoruz!

Amerika Müslüman Cemiyeti'nin 23'üncü Yıllık Kongresi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu kongreye video mesaj yolladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2020 yılında yalnızca yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile değil, İslam düşmanlığı virüsüyle de savaşmak zorunda kaldığını ifade etti. 

"İdeolojik fanatizm teşvik ediliyor"

Erdoğan, ideolojik fanatizmin DEAŞ ya da FETÖ'den herhangi bir farkının bulunmadığını belirterek, söz konusu fanatizmin giderek daha çok güçlendiğini, hatta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından teşvik edildiğine dikkat çekti.

"Kutsal değerleri aşağılamak özgürlük değil"

Fransa'da düşünce hürriyeti ismi altında Hz. Muhammed'e karşı alçakça hareketlerde bulunulduğunu hatırlatan Erdoğan, kutsal değerleri küçümsemenin ve aşağılamanın "düşünce hürriyeti" ile herhangi bir alakasının olmadığını söyledi.

"Düşünceye hakaret"

Erdoğan, düşünce ile hakaret arasında ayrım yapılması gerektiğini belirterek, hakareti "düşünce" olarak nitelendirmeyi özellikle "düşünceye hakaret" olarak değerlendirdi. 

"Faşizmi saklamak için yapıyorlar"

Kur'an-ı Kerim'i yakan kişilere destek verildiğini, Hz. Muhammed'e yönelik hakaretlere arka çıkıldığını ve mescitlere düzenlenen saldırıların göz ardı edildiğini aktaran Erdoğan, bunların "özgürlük" için değil, "faşizmi saklamak" amacıyla yapıldığına dikkat çekti.  

"İslamiyet'e karşı tüm saldırılar özgürlük olarak görülüyor"

Erdoğan, İslamiyet'in değerlerine karşı tüm saldırıların "düşünce ve basın hürriyeti" adı altında değerlendirildiğini ancak bunu yapanların kendilerine dair en ufak bir eleştiriye karşı bile tolerans gösteremediklerini ifade etti. 

Fransa'ya işaret eden Erdoğan, söz konusu ülkede tehditler savrulduğunu, basın mensuplarına sert sözler söylendiğini, güvenlik güçleri ile basın-yayın organlarının basıldığını ve kendi çıkarlarına aykırı davrananlara hadlerinin bildirildiğini söyledi.

Yorumlar (0)