Erdoğan İran yolcusu

Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi'nin davetine icabet ederek resmi ziyarette bulunmak ve İran-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı'na iştirak etmek için 18-19 Temmuz tarihlerinde İran'ın başkenti Tahran'ı ziyarette bulunacak.

GÜNDEM 18.07.2022, 00:49 18.07.2022, 15:25
Erdoğan İran yolcusu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, resmi ziyaret çerçevesinde, İran-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin başkanlıklarında başkent Tahran'da gerçekleştirilecek.

İlgili bakanların katılımıyla tertiplenecek olan Konsey Toplantısı'nda, iki ülke ilişkileri bütün yönleriyle gözden geçirilecek, Türkiye-İran iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek olan adımlar masaya yatırılacak.

Görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra global ve bölgesel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Putin ile yüz yüze görüşecek

Erdoğan aynı gün Rusya Devlet Başkanı Putin'in de iştirakiyle Reisi'nin ev sahipliğinde başkent Tahran'da düzenlenecek olan Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı'na katılacak.

Zirvede, Suriye'deki son durum, IŞİD ve PKK/YPG başta olmak kaydıyla bölge güvenliğine tehdit eden terör örgütleri ile mücadele, siyasi çözüme yönelik gayretler, insani durum ve sığınmacıların ülkelerine gönüllü olarak geri dönüşleri hususlarının istişare edilmesi bekleniyor.

Erdoğan, zirvede Putin ile ikili bir görüşme de yapacak.

Yorumlar (0)