Erdoğan'ın ziyareti sonrası Destici'den açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde Mustafa Destici'yi ziyaret etti. 1 saat 10 dakika süren görüşmeye Numan Kurtulmuş ile Hayati Yazıcı da katıldı. Görüşme sonrası konuşan Destici, "Tek liste altında seçime girmek aslında daha avantajlı. İttifaktaki dört parti de kendi listelerini oluşturuyor. Biz de seçime kendi adaylarımızla girebilecek durumdayız." dedi.

GÜNDEM 29.03.2023, 14:15 29.03.2023, 16:40
Erdoğan'ın ziyareti sonrası Destici'den açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Erdoğan ve BBP lideri Destici'nin görüşmesi bugün saat 14.00'te başladı.

1 saat 10 dakika süren görüşmede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da yer aldı.

"Deprem bölgesindeki faaliyetleri görüştük"

Görüşme sonrası BBP lideri Mustafa Destici, gazetecilere açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhur İttifakı'nı oluşturan partileri teke teker ziyaret ettiğini vurgulayan Destici, "Deprem bölgesindeki faaliyetleri görüştük. Kendi izlenimlerini bize aktardı. Bölgeye ortak ziyaretlerimiz sürecek." dedi.

"Çalışanların talepleri, ikinci gündem maddemizdi"

Görüşmedeki ikinci gündem maddesinin "çalışanların talepleri" olduğunu vurgulayan Destici, "14 Mayıs'taki seçimlere yaklaşırken birçok kesimden talepler geliyor. Şimdiye kadar EYT'lilerin, taşeron işçilerin ve 3600 ek gösterge bekleyenlerin taleplerini kamuoyuna duyurduk. 

"Tek liste altında seçime girmek daha avantajlı"

Üçüncü gündem maddesi olarak ise "seçim çalışmalarını" masaya yatırdıklarını kaydeden BBP lideri Destici, "Saha çalışmalarımızdan bahsettik. Sahadan gelen sonuçlar bize şunu gösteriyor. Hem Meclis'te çoğunluğu alacağız hem de cumhurbaşkanlığını birinci turda kazanacağız. Tek liste altında seçime girenler avantajlı. Cumhur İttifakı'nın yaklaşık olarak oyu yüzde 50. Seçime ayrı ayrı girildiğinde kayıplar olacaktır. İttifaktaki dört parti de kendi listelerini oluşturuyor. Biz de bütün illerde seçime kendi adaylarımızla girebilecek durumdayız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan dün Yeniden Refah Partisi'ni ziyaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ziyarette bulunmuştu.

Yorumlar (0)