Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili suç teşkil eden paylaşımlara soruşturma

Erdoğan ve eşinin COVID-19'a yakalanmasına ilişkin sosyal medya mecralarında suç teşkil eden paylaşım yapanlara yönelik resen tahkikat başlatıldı.

GÜNDEM 06.02.2022, 01:08 07.02.2022, 15:49
Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili suç teşkil eden paylaşımlara soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalanması ile ilgili sosyal medya platformlarında suç teşkil eden paylaşım yapanlara yönelik resen tahkikat başlattı.

"Resen soruşturma başlatılmıştır"

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"5 Şubat tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin COVID-19 test neticesinin pozitif çıktığı ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu yönünde kişisel sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımını ilgi tutarak yapılan birtakım paylaşımlarda, dini değerleri aşağılama, Cumhurbaşkanı'na hakaret ve benzeri suç teşkil eden paylaşımlar ile ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yetkisinde belirlenen şüpheli şahıslar hakkında resen tahkikat başlatılmış olup, husus ile ilgili gerekli olan adli işlemler güvenlik güçleriyle birlikte yürütülmektedir."

Erdoğan duyurmuştu

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte COVID-19'a yakalandıklarını, “Hafif belirtiler üzerine bugün eşimle beraber yaptırdığımız COVID-19 testimizin sonucu pozitif çıktı." sözleriyle duyurmuştu. Görevinin başında olduğunu söyleyen Erdoğan, "Omicron varyantına yakalandığımızı öğrendiğimiz hastalığı hafif şekilde geçiriyoruz. An itibarıyla görevimizin başındayız. Evde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dualarınızı bekliyoruz.” açıklamasını yapmıştı.
 

Yorumlar (0)