Erdoğan'ın PCR testleri negatif çıktı

Erdoğan'ın koronavirüs testleri negatif çıktı.

GÜNDEM 10.02.2022, 18:47 10.02.2022, 19:21
Erdoğan'ın PCR testleri negatif çıktı

Cumhurbaşkanı'nın doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, basın mensuplarına verdiği demeçte, Erdoğan'a cumartesi günü başta ses kısıklığı olmak kaydıyla bazı semptomlar görülmesi üzerine yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını anımsattı.

Omicron'a yakalanan Erdoğan'ın evinde karantina geçtiğini kaydeden Topaloğlu, bahse konu süreçte detaylı günlük muayenelerini ve semptom takibini yaptıklarını ifade etti.

"Yarın rutin çalışma programına döneceği kanaatindeyim"

Topaloğlu, "Bunun haricinde bu süre içerisinde iki defa, gözden bir şey kaçmaması maksadıyla kan tahlilleri gerçekleştirildi. Onlarda da herhangi bir problem görülmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın son birkaç gündür semptomları ve şikayetleri tamamen kayboldu. Sayın Emine Erdoğan'ın ise çok hafif seviyede semptomları devam ediyor, çok basit bir üst solunum yolu enfeksiyonu mevcut." sözlerini sarf etti. 

Son iki gündeki testlerin negatif olduğunu söyleyen Topaloğlu, "Son iki günde yaptığımız testler negatif çıktı. Ben yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın rutin çalışma programına döneceği kanaatindeyim." sözlerini sarf etti.

"Aşının etkisi büyük"

Erdoğan'ın koronavirüs sürecini rahat bir şekilde atlatmasında aşının çok etkili olduğunu vurgulayan Topaloğlu, "Aşının çok etkili olduğu kanaatindeyiz. Salgının başından bu yana Cumhurbaşkanımızın aşı hususundaki duruşu çok netti. Türkiye'de ilk aşı olan kişilerden biri de kendisidir. Bu davranışıyla da tüm yurttaşlarımıza örnek oldu. Hatırlatma dozları da dahil olmak üzere bütün aşıları tamdı. Özellikle sürecin bu denli rahat ve problemsiz geçirilmesinde aşının çok büyük katkısı oldu." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı'na karantina süreci için özel bir diyet veyahut beslenme programı uygulanmadığının altını çizen Topaloğlu, "Sayın Emine Erdoğan, eşinin diyeti hususunda çok hassas. Kendisi normal zamanlarda da sağlıklı bir diyet programını kendisine uyguluyor. Bu hastalık için özel bir program hazırlamadık, her zamanki diyetine devam edildi. Fakat enfeksiyon hastalıklarında bütün hastalarımıza tavsiye ettiğimiz gibi bol sıvı almasını Cumhurbaşkanımızdan da istedik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)