Erdoğan'ın kimliğini paylaşan İbrahim Haskoloğlu tutuklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlikleri sosyal medyadan paylaşan İbrahim Haskoloğlu tutuklandı.

GÜNDEM 19.04.2022, 23:56 20.04.2022, 17:02 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın kimliğini paylaşan İbrahim Haskoloğlu tutuklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını sosyal medyadan paylaşan gazeteci İbrahim Haskoloğlu, bu hareketiyle gündeme oturmuştu. İçişleri Bakanlığı, bu paylaşımlar sonrası Haskoloğlu'dan şikayetçi olmuştu.

Suç: Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme!

Gelen son haberlere göre Üsküdar'da gözaltına alınan İbrahim Haskoloğlu daha sonra tutuklandı. Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda ifade veren Haskaloğlu'nun, hakimliğe sevk edildiği kaydedildi. Haskaloğlu, "Kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve yayma" suçundan tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Haskaloğlu'nun 12 Nisan'da sosyal medyadan yaptığı paylaşım infial yaratmıştı. Haskaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını takipçileriyle paylaşmıştı.

"Hacker grubu bana ulaştı"

Konuya dair açıklamada bulunan Haskaloğlu, "Bir hacker grubu bana ulaştı. E-devlet üzerinden çalınan bazı kimlikleri bana ilettiler." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)