Erdoğan'ın girişimiyle 200 savaş esiri takas edildi

Erdoğan, Volodimir Zelenskiy ve Vladimir Putin ile yürüttüğü diplomasi trafiği neticesinde Ukrayna ve Rusya arasında 200 savaş esirinin takas edildiğini duyurdu.

GÜNDEM 22.09.2022, 00:55 23.09.2022, 08:53
Erdoğan'ın girişimiyle 200 savaş esiri takas edildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile sürdürdüğü diplomasi trafiği neticesinde Ukrayna ve Rusya arasında 200 savaş esiri takasının bugün gerçekleştirildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta bulunan Türkevi'nde basın mensuplarına ABD ziyaretini yorumladığı söyleşide, ülkemizin arabuluculuğunda yapılan esir takasının savaşın sona erdirilmesi yolunda çok önemli bir adım olduğunu kaydederek, Ukrayna ve Rusya arasında sulhun tesisine yönelik gayretlerin sürdüğünü ifade etti.

Esir takasına imkan tanıdıkları için Zelenskiy ve Putin'e teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Tüm bu süreçte çaba sarf eden tüm arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletiyorum." sözlerini sarf etti.

"Diplomatik çözümü hep birlikte bulmalıyız"

20 Eylül'de BM Genel Kurulu'na seslenen Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Son dönemlerde tekrar alevlenen savaşın, Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü temelinde sonlandırılması için çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Bütün ülkeleri ve uluslararası kuruluşları, ülkemizin kalıcı barışın sağlanmasına yönelik gayretlerine samimi destek vermeye davet ediyorum. Her iki ülkeye de krizden onurlu çıkış olanağı verecek adil, makul ve uygulanabilir bir diplomatik çözümü hep birlikte bulmamız lazım. Ukrayna'nın doğusunda yapılacağı belirtilen sözde referandumlar asla kabul edilmeyecek. 

Yorumlar (0)