Erdoğan'ın diploması hakkında Marmara Üniversitesinden açıklama

Marmara Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diploması hakkında ortaya atılan iddialar üzerine açıklamada bulundu. Şubat 1981'de üniversite öğrenimini tamamlayan Erdoğan'ın, 1991'de diplomasını teslim aldığı kaydedildi. Diplomada dönemin rektör ve fakülte dekanının imzasının da bulunduğu belirtildi.

GÜNDEM 24.03.2023, 21:29 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın diploması hakkında Marmara Üniversitesinden açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diploması hakkındaki tartışmalar üzerine Marmara Üniversitesinden bir açıklama geldi. Kamuoyundaki kafa karışıklığını gidermek için bilgilendirme ihtiyacının ortaya çıktığı kaydedildi. 

"Aynı yıl, 2443 öğrenci numarasıyla kayıt yaptırdı"

1974 yılında Üniversitelerarası Seçme Sınavı'na giren Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksekokulunda 4 yıllık eğitim hakkı kazandığı belirtildi. Erdoğan'ın, kazandığı okula 2443 öğrenci numarasıyla kayıt yaptırdığı aktarıldı.

Şubat 1981'de öğrenimini tamamladı, nisanda geçici mezuniyet belgesi aldı

Erdoğan'ın 1980-1981 eğitim ve öğretim yılında sorumlu olduğu bütün dersleri başarıyla verdiği, Şubat 1981'de öğrenimini tamamladığı bildirildi. Üzerinde dekanın imzası da bulunan "440-687" numaralı geçici mezuniyet belgesinin 3 Nisan 1981 tarihinde Erdoğan'a verildiği vurgulandı. O tarihte Yüksekokulun, Ticari Bilimler Fakültesine dönüştüğü belirtildi. Dolayısıyla Erdoğan'ın mezuniyetinin, tıpkı diğer mezunlar gibi Ticari Bilimler Fakültesine kayıtlı olarak gerçekleştiği kaydedildi.

"Diploma, 1991'de Erdoğan'a teslim edildi"

Ticari Bilimler Fakültesinin, 1982 yılında kurulan Marmara Üniversitesine bağlandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Kasım 1991'de diplomasını almak için başvuruda bulunduğu vurgulandı. Talep üzerine dönemin üniversite rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz ile fakülte dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel tarafından imzalanan diplomanın Erdoğan'a verildiği belirtildi. Erdoğan'ın diploma kaydının, Marmara Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri'nde yer aldığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)