Erdoğan'ın BM konuşması, Ersin Tatar'ı mest etti: "Cumhurbaşkanı tarih yazmıştır"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşma için, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bir tarih yazmıştır. Bu tarihi bir adımdır" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 21.09.2022, 09:05 21.09.2022, 09:27
Erdoğan'ın BM konuşması, Ersin Tatar'ı mest etti: "Cumhurbaşkanı tarih yazmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM kürsüsündeki Kıbrıs açıklamasının ardından Ersin Tatar'dan açıklama geldi.

"Kıbrıs'ı tanımaya davet ediyoruz"

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplumu, Kıbrıs Türklerine zulme son vermeye ve derhal Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni resmen tanımaya davet ediyoruz." sözlerini kullanmıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir televizyon programına katılarak açıklamalarda bulundu.

"Tarihi bir adımdır"

"Türkiye'nin garantörlüğünün son bulacağı bir olayı kabul etmemiz mümkün değildir." sözlerini kullanan Ersin Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin açık bir şekilde bize destek vermesi önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarih yazmıştır. Çok açıklamalar oldu bugüne kadar, bu federasyon temelinde yıllarca buluşma için eşitlik vurgusu yaptık. Bugün ilk kez Sayın Erdoğan'ın bu çıkışı bütün dünya için tarihi bir adımdır." sözlerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti bu bölgenin en güçlü ülkesi"

"Türk kamuoyu önünde Sayın Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum." şeklinde konuşan Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti bölgenin en güçlü ülkesi. Çağrı yapılması kritik bir gelişmedir. Milletimiz için yeni sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Küresel siyasette fevkalade bir gelişme olarak kaydedildi" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)