Erdoğan ilk iftarını afetzedelerle açtı

Erdoğan, "Son terörist de milletimiz ve ülkemiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılana kadar operasyonlarımız, hudutlarımızın dışında ve içinde sürecektir." dedi.

GÜNDEM 23.03.2023, 21:10 25.03.2023, 09:10
Erdoğan ilk iftarını afetzedelerle açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki BBP (Büyük Birlik Partisi) lideri Mustafa Destici ve MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) lideri Devlet Bahçeli ile 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yer alan Karacasu Konteyner Kent'te gazi, şehit ve afetzede ailelerle iftar yaptı.


"Terörle mücadele kararlılıkla sürecek"

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Son terörist de milletimiz ve ülkemiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılana kadar operasyonlarımız, hudutlarımızın dışında ve içinde sürecektir. Terörü yalnızca yenmekle kalmayacağız. Bu alçakların sırtlarını sıvazlayanların, onlara destek sağlayanların, onları mühimmat ve silaha boğanların, kirli hesaplarını da bir bir bozacağız.



"Ülkemizi terörle dize getiremeyecekler"

Yaklaşan seçimler evvelinde politika sahnesinde meydana gelen utanç verici pazarlıkların şehit ailelerinin yaralarını tekrar kanattığını biliyorum. Özellikle de ana muhalefet partisinin başındaki ve yanındakiler bu büyük felaketini yaşadığımız böyle bir zamanda bunlarla aynı masaya oturup, aynı masanın etrafında hala Türkiye'nin geleceğini karartma çabalarını, inanıyorum 14 Mayıs 2023'te hep beraber boşa çıkaracağız. Ülkemizi terörle dize getirme, Türk politikasını marjinal yapıların eliyle dizayn etme teşebbüslerini hep beraber boşa çıkaracağız.



"Bizlere dinlenmek, durmak yok"

Belediyelerimizce düzenlenen ramazanın manevi atmosferine uygun etkinlikleri, depremin etkilediği kentlerimize kaydırma yönünde karar aldık. Unutmayın ki acılar paylaşa paylaşa azalır. Bu gerçekten de hareketle bu ramazanı bütün afet bölgemiz için bir dayanışma seferberliğine çevirmek istiyoruz. Kentlerimizi tekrar ayağa kaldırmadan bizlere dinlenmek, durmak yok."

Yorumlar (0)