Erdoğan ile Zelenskiy arasında kritik görüşme

Erdoğan, Zelenskiy ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu görüşmede, Ukrayna ve Rusya arasında barışın sağlanması için diplomasi kulvarında oldukça yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydederek süratli bir şekilde kalıcı ateşkesin tesisini hedeflediklerini, savaşın sürmesinin hiç kimseye yararı olmadığını dile getirdi.

GÜNDEM 16.03.2022, 21:11 17.03.2022, 16:23
Erdoğan ile Zelenskiy arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ele alındı.

Erdoğan: Diplomatik çabalarımız devam edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu görüşmede, Ukrayna ve Rusya arasında barışın sağlanması için diplomasi kulvarında oldukça yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydederek süratli bir şekilde kalıcı ateşkesin tesisini hedeflediklerini, savaşın sürmesinin hiç kimseye yararı olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile Rusya lideri Putin'i buluşturmaya yönelik çabalarına devam edeceğini ifade etti.

Gerek Ukrayna sınırları içindeki gerek komşu ülkelerdeki Ukraynalı sivillere insani yardım ulaştırmayı sürdürdüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, oluşturulan insani koridorların etkin bir şekilde işletilmesinin önemine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)