Erdoğan ile Serrac'dan kritik görüşme!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile görüştü.

GÜNDEM 04.06.2020, 15:02 04.06.2020, 15:36
Erdoğan ile Serrac'dan kritik görüşme!

Libya’daki son durum Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Libya'nın en büyük destekçisi konumundaki Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkent Ankara’da gerçekleştirilen kritik zirvede değerlendirildi.

Erdoğan ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac

Libya'nın doğusunda bulunan gayrı meşru silahlı güçlerin lideri darbeci eski general Halife Hafter'in büyük ölçüde hezimete uğratılarak saldırılarının durdurulup geri püskürtülmesiyle hız kazanan gelişmeler, Ankara'ya gelen Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında değerlendirildi ve bundan sonra atılacak adımlara ilişkin istişarelerde bulunuldu.

Erdoğan ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay karşıladı.

Rüzgâr tersine dönmüştü

Uluslararası tanınırlığı olan meşru Libya hükümeti, Türkiye ile savunma alanında iş birliği anlaşması imzalayarak güvenlik ve istikrar konusunda sağlam mesafe katetmiş, başkent Trablus'a girmeye ramak kala terörist Hafter'in saldırıları, Türkiye'nin sağladığı destek ile püskürtülmüştü.

Erdoğan ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac

12 Ocak 2020 tarihinde Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle Berlin konferansında ateşkes sağlanmış ancak BAE'nin desteğiyle saldırılarını yoğunlaştıran Hafter milislerine karşı meşru Libya hükümetine bağlı Libya ordusu, 25 Mart 2020 tarihinde Barış Fırtınası Harekâtı'nı başlatmıştı. Harekâta verilen isim, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını çağrıştırmıştı.

Başkent Trablus'a kadar gelerek Libya'nın meşru hükümetini yok etme noktasına ulaşan Hafter, Türk SİHA'larının şartları tersine döndürmesiyle yaşam mücadelesi vermeye başladı. Hafter'e çok sayıda ülkenin büyük destek sağlamasına karşı tek başına Türkiye'nin sağladığı destekle savaşan Libya ordusunun başarısının altındaki SİHA etkeni de uluslararası alanda dikkat çekti.

Erdoğan ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac

Basına açıklama yapılması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyeceği öngörülüyor.

Yorumlar (0)