Erdoğan ile Putin telefonda Karabağ’ı ele aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde; iki ülke arasındaki ilişkileri ve Karabağ'daki gelişmeleri ela aldı.

GÜNDEM 18.02.2021, 17:54 18.02.2021, 17:55 Hanife
Erdoğan ile Putin telefonda Karabağ’ı ele aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirecek adımların yanı sıra bölgesel meseleler de ele alındı.

Erdoğan görüşmede, 11 Ocak Mutabakatı’nı takiben Dağlık Karabağ’ın yeniden tesisi için çalışmaların devam ettiği kara ve demiryolu ulaştırma hatlarının daha verimli olması için Türk ve Rus uzmanların Azerbaycanlı muhataplarıyla bir araya gelebileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkesin korunması için tüm konularda ortak çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, Ağdam’daki Ortak Merkezin ateşkesin gözetlenmesi ve denetlenmesi görevin başarıyla icra edildiğini söyledi.

Görüşmede Suriye meselesine de değinen Erdoğan, sorunların en kısa sürede çözüme kavuşmasının ortak menfaat olduğunu belirterek, Libya’da barış ve istikrar için oluşan fırsatın heba edilmemesi gerektiğini söyledi..
 

Yorumlar (0)