Erdoğan ile Putin görüştü: "Mutabık kalındı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin, kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede, bölgesel güvenlik ve barış için birlikteliği devam ettirme hususunda mutabık kalındığı ifade edildi.

GÜNDEM 13.07.2020, 14:39
Erdoğan ile Putin görüştü: "Mutabık kalındı"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kritik bir görüşmeyi duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin, kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede, Suriye ve Libya'da yaşanan gelişmeler değerlendirildi. 

Öte yandan, ikili ilişkilerin özellikle ekonomi alanında ilerletilebilmesine ilişkin hamleler ele alındı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede iş birliği meselesi konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin, iki ülke arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirilmesinin yanı sıra bölgesel anlamda güvenlik ve barış için birlikteliği devam ettirmesi hususunda anlaşma sağladı. 

Rusya'dan Ayasofya açıklaması

Ayasofya'nın cami statüsüne yeniden kavuşmasının ardından birçok ülke tepki gösterirken, Rusya'dan farklı bir açıklama gelmişti. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik karara ilişkin açıklamada bulunmuştu.

Verşinin, söz konusu kararın Rusya'da ve diğer ülkelerde konuşulduğunu, fakat bunun Türkiye'nin kendi meselesi olduğunu söylemişti.

Türkiye'nin iç işlerine Rusya veya diğer ülkeler tarafından müdahale edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Verşinin, Ayasofya'nın önemli bir değer olduğunu ifade etmişti. 

Yorumlar (0)