Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme: "Somut adımlar atılacak"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezi hakkında Rus lidere bilgi verdiği kaydedildi. Görüşmede savaşın gidişatı, tahıl koridoru, esir değişimi ve Suriye konusunun da gündeme geldiği ifade edildi.

GÜNDEM 05.01.2023, 12:49 06.01.2023, 09:16 Hakan Öksüz
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme: "Somut adımlar atılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmeye dair detaylar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından aktarıldı. Edinilen bilgilere göre telefon konuşmasında Ukrayna-Rusya savaşı ile Suriye'deki son durum görüşüldü, bölgesel diğer meseleler ele alındı.

Türkiye'de kurulacak doğal gaz merkezi

Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezi için altyapı güçlendirme çalışmalarının yapıldığını kaydeden Erdoğan'ın, sürece ilişkin Putin'e bilgi verdiği ifade edildi. İnşa sürecine dair yol haritasının kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yakında somut adımlar atılacak." dediği öğrenildi.

Tahıl koridoru, esir değişimi ve Suriye konusu

Görüşmede tahıl koridoru, Ukrayna ile Rusya arasındaki esir değişimleri ve Zaporijya Nükleer Santrali'nin güvenliği gib konular da ele alındı. Terör örgütü PKK/YPG ile mücadele edildiğini vurgulayan Erdoğan'ın, Suriye rejiminin yapıcı bir rol üstlenmesi gerektiğine değindiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)