Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

Erdoğan, Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

GÜNDEM 29.09.2022, 20:48 30.09.2022, 16:37
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bahse konu görüşmede, Ukrayna-Rusya Savaşı'na dair son gelişmeler değerlendirildi.

Erdoğan, söz konusu görüşmede, uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları Ukrayna-Rusya takasının başarıyla neticelenmesinden ve BM'nin (Birleşmiş Milletler) de katkısıyla geliştirilen İstanbul Mutabakatı'nın işlemesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Önümüzdeki kasım ayında süresi sona erecek olan mekanizmanın uzatılmasının ortak çıkar olduğunu kaydeden Türkiye Cumhurbaşkanı, Rus tahıl ürünlerinin ve gübresinin kesintisiz bir şekilde ihracı hususunda da çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

"Müzakerelere bir şans daha verilmeli"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha müspet gelişmelerin önünün açılabilmesi adına tansiyonu düşürmeye yönelik adımlara gereksinim duyulduğunu, Rusya'dan da Ukrayna'daki dört bölgenin Rusya Federasyonu'na katılımı meselesi başta olmak kaydıyla, bu süreci kolaylaştıracak olan adımlar atmasının beklendiğini belirtti. 

Putin'den Ukrayna-Rusya müzakerelere bir şans daha vermesini talep eden Erdoğan, bu süreçte kolaylaştırıcı bir rol almaya hazır durumda olduklarını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)