Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin sıradaki toplantısının İstanbul'da gerçekleştirilmesi hususunda mutabık kaldı.

GÜNDEM 27.03.2022, 21:07 28.03.2022, 17:04
Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler ve müzakere süreçleri konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasında barışın ve ateşkesin bir an önce sağlanmasının ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesinin gerekliliğinin altını çizerek, bu süreçte ülkemizin her türlü katkıyı sunmayı sürdüreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin, Ukrayna ve Rusya müzakere heyetlerinin sıradaki toplantısının megakent İstanbul'da gerçekleştirilmesi hususunda mutabık kaldı.

Ukrayna heyeti de Türkiye'yi işaret etmişti

Ukrayna tarafının müzakere heyetinde bulunan David Arakhamia, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya-Ukrayna arasında süren müzakerelerin sıradaki turunun 28-30 Mart tarihleri arasında ülkemizde gerçekleştirileceğini duyurarak, “Bugün video konferans yöntemiyle yapılan müzakerelerde, sıradaki turun yüz yüze olacak şekilde 28-30 Mart tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirilmesine karar verildi. Ayrıntılar daha sonra paylaşılacak." sözlerini sarf etmişti.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky ise gerçekleştirdiği açıklamada, "Bugün Ukrayna heyeti ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmelerde, sıradaki turun 28-30 Mart tarihleri arasında yüz yüze olarak yapılması yönünde karar alındı." diye konuştu.

Yorumlar (0)