Erdoğan ile Macron arasında kritik görüşme

Erdoğan, Fransalı mevkidaşı Macron ile bir telefon görüşmesi yaptı.

GÜNDEM 16.07.2022, 22:35 18.07.2022, 09:11
Erdoğan ile Macron arasında kritik görüşme

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransalı mevkidaşı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Gıda krizi de görüşüldü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, söz konusu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel hususlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bahse konu görüşmede, SAMP-T hususundaki beklentilerinin 'tam anlamıyla açıklık' prensibi kapsamında azami iş birliğini içeren müşterek bir sistem oluşturmak ve tedarik projesinin başlatılmasını tesis etmek olduğunu dile getirdi.

Ukrayna tahılının ihracına dair sürecin İstanbul’da oluşturulacak ve Rusya, Türkiye, Ukrayna ile BM (Birleşmiş Milletler) yetkililerinden meydana gelecek bir Koordinasyon Merkezi'nden yönetilmesi kararına varıldığının altını çizen Erdoğan, söz konusu planı hızlı bir şekilde uygulamaya geçirerek global gıda güvenliği bağlamında çok büyük bir rahatlamayı temin edeceklerini ifade etti.

SAMP-T nedir?

SAMP-T, Fransa ile İtalya'nın ortaklaşa kurduğu, ardından ‘Avrupa’nın füzesi’ adıyla anılmaya başlayan bir füze savunma sistemi. Özellikleri sayesinde kendi alanında dünyanın en iyilerinden biri olarak nitelendiriliyor.

Yorumlar (0)