Erdoğan ile Etiyopya Başbakanı'ndan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün Etiyopya'daki bütün okullarının önceki hafta Türkiye Maarif Vakfı'na devredildiği bilgisini paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum." dedi.

GÜNDEM 18.08.2021, 19:20 19.08.2021, 15:59
Erdoğan ile Etiyopya Başbakanı'ndan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, burada gerçekleştirdiği konuşmada, "FETÖ'nün Etiyopya'daki bütün okullarının önceki hafta Türkiye Maarif Vakfı'na devredildiği bilgisini paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum." sözlerini sarf etti.

Sudan ve Etiyopya arasındaki Faşaga ihtilafına dair değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Bu hususta Türkiye olarak arabuluculuk dahil sorunun dostane çözümü için her türlü katkıyı sunmaya hazırız." şeklinde konuştu.



"Türk firmaları istihdam sağlıyor"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türk firmaları yaklaşık 10 bin Etiyopya vatandaşına istihdam sağlıyor. Yatırımların artmasını istiyoruz. Bu hususta bazı teşviklerimiz var. Etiyopya makamlarının da gereken her türlü desteği vereceğine inancım tam. 



"Etiyopya'nın barışı ve huzuru bizim için önemli"

Bugün yaptığımız görüşmede yerel ve bölgesel hususları değerlendirdik. Afrika'da stratejik öneme ve konuma sahip olan Etiyopya'nın barışı, huzuru Türkiye için önemlidir. Mevcut problemlerin iktidar çerçevesinde çözüme kavuşturulmasına büyük önem veriyoruz. Etiyopya ve Sudan arasında yaşanan gerginlik de gündemimiz de yer aldı. Bu hususta Türkiye olarak arabuluculuk dahil sorunun dostane çözümü için her türlü katkıyı sunmaya hazırız. İki ülke arasındaki sorunların çözüme kavuşturulmasını gönülden diliyorum."



"Türkiye etkili bir ülke"

Etiyopya Başbakanı Ahmed'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Etiyopya, Türkiye ile ortaklığına ve dostluğuna son derece önem veriyor. Türkiye, uluslararası manada etkili ve eş zamanlı olarak küresel ilişkilere şekil veren bir ülke."

Yorumlar (0)