Erdoğan ile Boris Johnson arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği ele alındı. Savaş nedeniyle Ukrayna'dan çıkarılamayan milyonlarca ton tahılın, gıda krizini derinleştirdiği belirtildi. Bu sorunun çözümü için atılması gereken adımlar görüşüldü.

GÜNDEM 21.06.2022, 15:29 22.06.2022, 10:03 Hakan Öksüz
Erdoğan ile Boris Johnson arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge ve dünya gündeminin önemli konularına ilişkin temaslarını sürdürüyor. Gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede Türkiye ile İngiltere arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesi gerektiği konusunda mutabık kalındığı kaydedildi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için atılması gereken adımlar ele alındı.

Telefon görüşmesinde, bölgedeki önemli konulara da değinildi. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın son durumunun değerlendirildiği görüşmede, gıda krizi sorunu da gündeme getirildi. Ukrayna'daki depolarda kalan ve savaş nedeniyle dünyaya ihraç edilemeyen tahılın, bölgeden sağlam şekilde çıkarılması için ne gibi çözümlerin uygulanacağı konuşuldu.

Tahıl krizi büyüyor!

Görüşmede ele alınan tahıl sorunu, son aylarda dünya gündemini meşgul eden konulardan biri oldu. Savaş nedeniyle Ukrayna'daki depolardan çıkarılamayan milyonlarca tonluk tahıl, dünyaya ihraç edilmeyi bekliyor. Bu tahılların satılamaması, küresel çapta yaşanan gıda krizini derinleştiriyor.

Bakan Akar, "kırmızı hat" çözümünü dile getirdi

Önceki hafta bu sorunun çözülmesi için Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir çalışma başlatıldığı kaydedilmişti. Rus ve Ukraynalı askeri yetkililerle görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "kırmızı hat" adlı çözümü gündeme getirmişti.

Yorumlar (0)