Erdoğan ile Biden anlaşmıştı: Ankara'da üst düzey görüşme

Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan ile Biden arasında Ekim 2021'de Roma'da yapılan görüşmede sağlanan mutabakat kapsamında, ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması'nın başkent Ankara'da başlatıldığını bildirdi.

GÜNDEM 04.04.2022, 23:17
Erdoğan ile Biden anlaşmıştı: Ankara'da üst düzey görüşme

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması'na yönelik ortak açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile Biden arasında Ekim 2021'de Roma’da yapılan görüşmede sağlanan mutabakat çerçevesinde, ABD-Türkiye Stratejik Mekanizması bugün itibarıyla başkentte başlatılmıştır." denildi.

"ABD, Türkiye'nin barış çabalarını memnuniyetle karşılıyor"

Bu çerçevede, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland ile başkentte yaptıkları heyetler arası görüşmede, savunma ve ekonomik iş birliği, terörle mücadele, global ve bölgesel meseleler dahil olmak kaydıyla iki ülkenin müşterek çıkarlarının olduğu konu başlıklarının bir kez daha gözden geçirildiği kaydedilen açıklamada, "ABD ve Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunmasına ilişkin müşterek taahhütlerini tekrarlamışlardır. ABD, Türkiye’nin savaşa diplomatik ve adil bir çözüm bulunmasını kolaylaştırmak maksadıyla ortaya koyduğu gayretleri memnuniyetle karşılamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlar düzeyinde de toplantı yapılacak

ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Marisa Lago'nun da söz konusu mekanizmanın ticari ve ekonomik boyutundaki iş birliğini geliştirmek için 5-6 Nisan tarihlerinde başkent Ankara'yı ziyarette bulunacağı kaydedilen açıklamada, ABD ve Türkiye'nin, Stratejik Mekanizma kapsamında, bakanlar seviyesindeki toplantıyı bu sene içinde düzenlenmeyi hedeflediği belirtildi.

Yorumlar (0)