Erdoğan: Huzursuzluk çıkartanlar sadece maşa

Erdoğan, "Ege'de terbiyesizlikleri ve tacizleriyle huzursuzluk çıkartanların yalnızca maşa olduğunu, asıl mücadeleyi gerisinde olanların verdiğini çok iyi biliyoruz." dedi.

GÜNDEM 31.08.2022, 19:20
Erdoğan: Huzursuzluk çıkartanlar sadece maşa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) Hava ve Deniz Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Diploma Alma Töreni'nde konuştu.


"Şimdiden gazanız mübarek olsun"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Harp okullarındaki eğitim süresini dört seneden beş seneye çıkardık. Ordu bizim geleneğimizde milletin bekasının teminatıdır. Bugün burada mezun olan teğmenlerimizin iştirakiyle kahraman ordumuzdan yepyeni zaferlerin müjdelerini alacağız. Şimdiden gazanız mübarek olsun. 

"30 Ağustos'u şanına yakışır bir şekilde kutladık"

Pazartesi günü Afyonkarahisar ve Kütahya'ya gittik ve bu büyük zaferin gururunu yurttaşlarımızla paylaştık. 30 Ağustos'u şanına yakışır bir şekilde Ankara'da da kutladık. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, milli mücadelenin tüm şehit ve gazilerini rahmetle yad ediyorum. 

"Onlar yalnızca maşa"

Dün, milletimize ve ülkemize karşı husumetini, iplerini ellerinde tuttuğu kuklalarıyla sergileyenler vardı, bugün de yine aynı yöntemi uygulayanlar var. Ege'de terbiyesizlikleri ve tacizleriyle huzursuzluk çıkartanların yalnızca maşa olduğunu, asıl mücadeleyi gerisinde olanların verdiğini çok iyi biliyoruz. Adeta kapısında bekletildiğimiz AB'nin (Avrupa Birliği) bizimle kıyaslanamayacak ülkeleri dahi üye yapmalarının sebebini, bizi dışarıda bırakmalarının sebebini çok iyi biliyoruz. Türkiye'ye yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde bize destek sunmayan NATO'nun kuvvetini nerelere aktardığını da çok iyi biliyoruz. Teröristlere silah yağdıranların, bize silah satmama niyetlerini görüyoruz. Milli Mücadele yıllarında manda sevdalılarına karşı nasıl zafer kazandıysak, bugün de aynı zihniyetlere karşın ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız. 

"Diğer ülkelere hayranlıkla baktığımız dönemler geride kaldı"

2002'de yerli silahlanmamız yüzde 20'ydi. Bu oran şimdi yüzde 80. Artık hemen her şeyimizi kendimiz yapabiliyoruz. Şimdi yerli ve milli silahlarımızla düşmanlarımızın korkulu rüyasıyız. Diğer ülkelere hayranlıkla baktığımız dönemler geride kaldı. Tabii ki çözmemiz gereken birtakım problemler var. Allah'ın izniyle de onların da üstesinden gelebilecek güce sahibiz."

Yorumlar (0)