Erdoğan: Huzur kaçırmak isteyenler hüsrana uğrayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla katıldığı Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada Boğaziçi olaylarına işaret ederek,  halkın desteğini alamayan ve provokatörlerin vasıtasıyla Türkiye’nin huzurunu kaçırmak isteyenlerin hüsrana uğrayacaklarını söyledi.

GÜNDEM 06.02.2021, 16:07 06.02.2021, 17:47 Hanife
Erdoğan: Huzur kaçırmak isteyenler hüsrana uğrayacak

Bugün Malatya'daki Tohma Köprüsü'nün açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmada, milletin desteği ve teşviki sayesinde Türkiye’de kalkınma mücadelesindeki gecikmişliğin bedelini 18 yılda her alanda ülkenin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Bugün Türkiye’nin küresel düzeyde yürütülen mega projelerin yarısından fazlasını tek başına gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, “ Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için daha büyük projelere daha büyük yatırımlara yöneldik. ” dedi. 

‘Artık gözünü yüksek teknolojiye dike bir Türkiye var’

Cumhuriyetin ilk yıllarında kalkınma atılımının ilerleyen sürelerde akamete uğradığını, başlatılan sanayileşme hamlelerinin önün birer birer kesildiğini hatta Menderes'in yeniden başlattığı kalkınma hamlesine darbeyle karşılık verildiğini söyleyen Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'nin kalkınmasını,  güçlenmesini, büyümesini, bölgesel ve küresel güç hedeflerini hayata geçirmesini istemeyen kim varsa hep projelerimize saldırdı. Bu zihniyet eline fırsat geçse şu açılışını yaptığımız köprünün inşası bitmese durduracaktı. Ülkemize yönelik sinsi hesaplar içinde olan uluslararası spekülatörlerden terör örgütlerine kadar her alçaklığın altından benzer gayretlerin çıktığını da gördük.

Erdoğan, “Altyapımızın gücünden aldığımız cesaretle her alanda sürekli hedef yükseltiyor, yeni kapasitelerimizi artırıyor, üretim alanlarını özellikle genişletiyoruz.” diyerek şuanda Türkiye’nin gözünü uzaya, yapay zekaya, geleceği kucaklamaya ve yüksek teknolojiye diken bir ülke olduğunu belirtti.



“Milletimiz buna izin vermeyecek, hüsrana uğrayacaklar”  

Konuşmasında Boğaziçi rektör atamasını bahane edip başka emeller peşinde olan provokatörlere dikkat çeken Erdoğan, “En yetkili isimleri milletin karşısına çıkıp 'iktidara gelirsek tüm projeleri durduracağız' diyorlar. Hatırlatırım, Gezi olayları sırasında da karşımıza aynı taleplerle çıkmış ve tüm büyük projeleri durdurmamızı istemişlerdi.” diyerek sözlerine şunu ekledi:

“Milletimiz kendisine güven telkin etmediği gibi kazanımlarına gözünü dikenlere bugüne kadar fırsat vermemiştir, inşallah bundan sonra da fırsat vermeyecektir. Halkımızdan alamadıkları desteği provokatörler vasıtasıyla ülkemizin huzurunu kaçırarak elde etmek peşinde olanlar hüsrana uğrayacaklardır."

Yorumlar (1)
TC HAKAN VEFA........Allahyaryardımcınzolsun hayırlıbayramlarazizcumhur başkanım 2 yıl önce
hayırlı bayramlarazizasıl cunhurbaşkanım Allahaamnet olunzhayırlı bayramlar