Erdoğan: Hiçbir darbe masum, meşru ve onurlu değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de şu ana kadar gerçekleşen darbe veya darbe girişimlerinin hiçbirinin masum, meşru ve onurlu olmadığını ifade etti. 

GÜNDEM 12.09.2020, 16:40 12.09.2020, 17:09
Erdoğan: Hiçbir darbe masum, meşru ve onurlu değil!

Türkiye'nin kara lekesi olan 12 Eylül 1980 darbesinin üstünde 40 sene geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamda Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleştirilen sempozyumda önemli açıklamalar yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şu şekilde:

"Demokrasi, cuntalarla lekelendi"

Erdoğan, Türkiye'nin yakın tarihine bakıldığında demokrasi sürecinin cuntalarla lekelendiğine dikkat çekerek, siyasi mühendislikler gibi birçok oyun ile karşılaşıldığını ifade etti. 

"Masum, meşru ve onurlu değil"

Her darbenin kendisinden önceki darbenin başaramadıklarını hayata geçirmek için düzenlendiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'de şu ana kadar gerçekleşen darbe veya darbe girişimlerinin hiçbirinin masum, meşru ve onurlu olmadığını ifade etti. 

"Türk milletinin üstünde hiçbir güç yok"

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da söylediği gibi Türk milletinin üstünde hiçbir güç görülmediğini belirtti. 

12 Eylül 1980'de sokaklardaki tankları "felaket habercisi" olarak nitelendiren Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde de "Bizim çocuklar başardı" diyebilmek için sabırsızlananlar olduğunu söyledi. (12 Eylül darbesinin gerçekleştirildiği gün Amerika Birleşik Devletleri'nin Ulusal Güvenlik Konseyi Danışmanı olan Paul Henze, dönemin başkanı Jimmy Carter'a böyle demişti.)

"Ekonomiyi IMF'e muhtaç duruma düşürdüler"

Erdoğan, 12 Eylül 1980 Darbesi'ni hazırlayanların, darbe sonrası için de plan yaptığını belirterek, eserlerin kasıtlı olarak yok edildiğini ifade etti. 

Söz konusu süreçte Türk milletinin değerlerini meydana getiren bilincin maddi alt yapısını tamamen imha etmeyi hedeflediklerini aktaran Erdoğan, ekonominin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) muhtaç edildiğini söyledi.

Erdoğan, 2013 yılında Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcun sıfırlandığına dikkat çekerek, artık Türkiye'nin "kendi kendine yeten" bir ülke olduğunu belirtti. 

"Türkiye'nin fikir hayatı canlılığını yitirdi"

Türkiye'nin fikir hayatının 12 Eylül 1980 darbesinin ardından canlılığını yitirdiğini kaydeden Erdoğan, son günlerde yaşanan birçok toplumsal sıkıntının temelinde bu sürecin bulunduğunu ifade etti. 

Erdoğan, Türkiye'ye doğrudan müdahalede bulunmanın ağır neticelerini yaşamak istemeyenler için "darbe düzeninin" vazgeçilmez olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)