Erdoğan Hatay'da konuştu

Hatay'da konuşan Erdoğan, "Bazı namussuzlar kampanya yaparak, Hatay'da polis, jandarma, asker göremediklerini öne sürerek yalan yanlış iftiralarda bulunuyorlar. Bu dönem dayanışma, beraberlik, birlik dönemidir. Böyle bir zamanda basit siyasi çıkarlar uğruna çirkefçe negatif kampanyalar yürütülmesini asla hazmedemiyorum." dedi.

GÜNDEM 08.02.2023, 19:31 08.02.2023, 23:06
Erdoğan Hatay'da konuştu

Hatay’da açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde an itibarıyla 9 bin 57 kişinin yaşamını yitirdiğini, 52 bin 979 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, 6 bin 444 yapının yıkıldığını açıkladı.



"Millet-devlet omuz omuza vereceğiz"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gereken her türlü adımı atarak hiç kimseyi yıkıntıların altında bırakmayacak, hiç kimseyi mağdur etmeyecek bir afet yönetimini yürüteceğiz. Millet-devlet omuz omuza vererek, afetin sebep olduğu yıkıntıları da ortadan kaldıracağız, hiçbir yurttaşı sahipsiz bırakmayacağız. Kamu çalışanlarından STK'lara, gönüllülerden yurt dışı ekiplerine, sayıları 60 bini aşan akredite kişiler burada çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde an itibarıyla 9 bin 57 kişi vefat etti, 52 bin 979 kişi yaralandı, 6 bin 444 yapı yıkıldı.



"Hatay'da 21 bin 200 kolluk kuvveti görev yapıyor"

Bazı namussuzlar kampanya yaparak, Hatay'da polis, jandarma, asker göremediklerini öne sürerek yalan yanlış iftiralarda bulunuyorlar. Bu dönem dayanışma, beraberlik, birlik dönemidir. Böyle bir zamanda basit siyasi çıkarlar uğruna çirkefçe negatif kampanyalar yürütülmesini asla hazmedemiyorum. An itibarıyla burada polis, jandarma, asker, toplamda 21 bin 200 kişi görev icra ediyor.



"Müteahhit şirketleri devreye sokacağız"

10 kentimizin tamamında, TOKİ'nin yönetimindeki müteahhit şirketleri devreye sokarak, enkaz kaldırma ve ev inşasını hızlandıracağız. Burada da üniversite hastanemiz bu akşam itibarıyla aktif olarak göreve katılacak."

Yorumlar (0)