Erdoğan: Görünmez düşmana karşı zor bir savaş yürütüyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi’nin "Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İş Birliği ve Dayanışma" konulu Olağanüstü Video Konferans Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, "Tüm insanlık olarak şu an görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz. Koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 10.04.2020, 11:52 10.04.2020, 13:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi’nin "Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İş Birliği ve Dayanışma" başlıklı Olağanüstü Video Konferans Zirvesi’ne katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm insanlık olarak şu an görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz. Türk Konseyi'nin bu olağanüstü zirvesi, aramızdaki dayanışmayı perçinleyecektir. Koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız." açıklamasını yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Tüm insanlık olarak şu an görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz. Türk Konseyi'nin bu olağanüstü zirvesi, aramızdaki dayanışmayı perçinleyecektir. Bu süreçten de Allah'ın izniyle güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum."

"Küresel çapta sosyo-ekonomik krizle de karşı karşıyayız"

"Sağlık Bakanlarımızın da ihtiyaç halinde video konferanslar gerçekleştirerek, tecrübe paylaşımında bulunabileceklerini düşünüyorum. Salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta sosyo-ekonomik krizle de karşı karşıyayız. Tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Halk sağlığını gözetmek suretiyle en pratik çözümleri hayata geçirmeliyiz."

"Demiryolu taşımacılığını Orta Asya'ya uzatabiliriz"

"Gelişmeler Hazar geçişli orta koridorun güçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Uluslararası ticaret ve kargo taşımacılığı, tedarik zinciri açısından hayatidir. Türkiye ile Azerbaycan ve Gürcistan arasında yük taşımacılığı için kullanılan demiryolu taşımacılığını Orta Asya'ya uzatabiliriz. Bakü-Tiflis- Kars hattı üzerinden mevcut yüke ek günlük 3 bin 500 ton yükün taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz."

"Vize ve ikamet izni ihlali yapan yabancılara cezai işlem uygulamama kararı aldık"

"Konsey üyelerimizden geçiş belgesi kotası, geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık sağlamalarını bekliyorum. Vize ve ikamet izni ihlali yapan yabancılara, tedbirler sürecince cezai işlem uygulamama kararı aldık. Bu sıkıntılı dönemler de inşallah kısa sürede bitecek, çok daha aydınlık ve huzurlu günler bizleri kucaklayacaktır. Konseyimizin siber güvenlik olgusunun geliştirilmesi ve uygulanması konusunda da rol alabileceğine inanıyorum."

"Salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız"

"Koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Salgın sonrası dönem için hazırlık yapmalıyız. Ulaştırma ve ticaret bakanlarımızın video konferans yöntemi ile bir araya gelmesini de teklif ediyorum. Sağlıktan ticarete iş birliği alanlarını tespit ederek gerekli adımları atmalıyız."

Yorumlar (0)