Erdoğan: Göçebe kültürüne sahip çıkacağız

Erdoğan, "İnsanlığa damga vuran göçebe kültürü yok olmamalıdır. Allah'ın izniyle bundan sonra her iki senede bir düzenli bir şekilde Dünya Göçebe Oyunları'na katkı sunmaya devam edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 29.09.2022, 21:22 30.09.2022, 15:20
Erdoğan: Göçebe kültürüne sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İznik'teki 4'üncü Dünya Göçebe Oyunları Açılış Programı'nda konuştu.

"Göçebe kültürü yok olmamalıdır" 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Aslında bu organizasyon 2020'de yapılacaktı fakat koronavirüs salgını sebebiyle ertelemek durumunda kaldık. Hamdolsun bugün 4'üncü Dünya Göçebe Oyunları'nı İznik'te yapıyoruz. 

Göçebe kültürü insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlar binlerce sene boyunca yeni hayat alanları aramışlar. Bu yolculuklar esnasında karşılaşan toplumlar birbirlerinden etkilenmişler. Her ne kadar iletişim ve medya araçları dünyayı küçük bir yer haline getirmiş olsalar da bugün halen insani ilişkilerin ve kültürün en etkin taşıyıcısı göçlerdir. Türkiye'de istikbalimizin ve istiklalimizin güvencesi olarak Toros Dağları'ndaki Yörük çadırını ifade ediyoruz. İnsanlığa damga vuran bu kültür yok olmamalıdır. Bu açıdan da bu organizasyonu önemli buluyorum. 

"Kültürel zenginliğe sahip çıkıyoruz"

Atlı sporlar, güreş ve okçuluğa ek olarak gastronomi ve el sanatları da bu organizasyonda yer alıyor. Konserler, gösteriler ve çeşitli etkinlikler de yapılacak. Kolajdan geri dönüşüme, resimden oyuncak tasarımına kadar pek çok atölye çalışması da oyun programında yer alıyor.  

Biz bu oyunlara, dünyada gittikçe yok olmaya başlayan kültürel zenginliğe sahip çıkmak olarak bakıyoruz. Buradaki faaliyetlerle tarihi canlandırıyor, hafızayı tazeliyoruz. Allah'ın izniyle bundan sonra her iki senede bir düzenli bir şekilde Dünya Göçebe Oyunları'na katkı sunmaya devam edeceğiz. 

Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0)