Erdoğan, Genç Dostu Şehirler Kongresi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da iştirak ettiği Genç Dostu Şehirler Kongresi'nde gençlere hitap etti.

GÜNDEM 24.08.2021, 19:32 25.08.2021, 09:22
Erdoğan, Genç Dostu Şehirler Kongresi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen Genç Dostu Şehirler Kongresi'ne katıldı. 
 


"Bahtiyarlık duyuyorum"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde: 

"Ülkemizin dört bir yanındaki genç kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum. Bu salonda 21. yüzyıla sporda, bilimde, siyasette, hayatının her alanında başarıları ile kendinden bahsettirecek, geleceği parlak bir gençlik görüyorum. Bu salonda Türkiye için hayal kuran, dirayetli ve ufku açık bir gençlik görüyorum. Cumhurbaşkanı olarak böylesi bir gençlikle yol yürümekten dolayı büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu millet üreten gençlere sahip olduğu müddetçe geleceğine hep umutla bakacaktır.

Bugün başlayan ve yarın da sürecek olan bu program çerçevesinde, spordan kültüre, sanattan bilim ve teknolojiye kadar uzanan geniş bir yelpazede siz gençlerin düşüncelerini alacağız. Gençlerimizin sesine kulak vereceğiz. Uygulama yarışmasında derece alan belediyelerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Gençlerimizi uygulama ve karar süreçlerine çok daha fazla dahil edeceğiz.

Sel ve yangın felaketi

Sel ve orman yangınlarında siyasi parti ayrımı gözetmeden yardım çalışmalarında bulunan bütün belediyelerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milletin ciğerini yakan bir musibetten siyasi rant devşirmeye çalışmanın asla izahı olamaz. Devletimiz Elazığ ve Van depremlerinin ardından vatandaşına verdiği sözü nasıl eksiksiz yerine getirmişse yangın ve selde zarar görenlerin yaralarını da saracak.

"İnsan dostu şehirler kurmalıyız"

Bizim artık bedeller ödemeye değil programlı, planlı, geleceği kucaklayan, geçmişe sahip çıkan şehircilik uygulamalarına ve modellerine gereksinimimiz var. Şehirlerimizi artık yeni bir anlayışla geliştirilmeli, belki bir bölümünü yıkıp yeniden inşa etmeli, büyüme alanlarını yeniden değerlendirmeliyiz. Çocuk dostu, genç dostu, engelli dostu, kadın dostu, yaşlı dostu velhasıl insan dostu şehirler kurmalıyız."

Yorumlar (0)