Erdoğan G20 zirvesinde liderlerle aynı karede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi'ndeki aile fotoğrafı çekimine katıldı. Erdoğan’ın dünya liderleriyle bir araya geldiği anlar objektiflere yansıdı. Biden ile Erdoğan arasındaki samimiyet dikkatleri çekti.

GÜNDEM 30.10.2021, 15:14 30.10.2021, 17:14
Erdoğan G20 zirvesinde liderlerle aynı karede

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 gün sürecek G20 Liderler Zirvesi'ne katılarak liderlerle birebir temaslarına başladı. İlk olarak G20 dönem başkanlığı görevini yürüten İtalya'nın Başbakanı Mario Draghi, yapılacak toplantının öncesinde Erdoğan’ı Nuvola Kongre Merkezi'nde karşıladı.

Biden ile samimi pozlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çekimin hemen öncesinde Amerika Başkanı Joe Biden ile çok samimi bir şekilde tokalaştı. Ve kısa bir süre sohbet etti.

Daha sonra liderler aynı sahneye çıkarak aile fotoğrafı çektirdi.

Pandeminin ardından ilk kez yüz yüze yapılan zirvede, devlet liderleri sağlık çalışanlarına özel bir önem gösterdi. Liderler, onlarla bol bol fotoğraf çektirip, bu dönemdeki özverili çalışmaları nedeniyle alkışlayarak tebrik etti.

Macron ile yan yana durdu

 Fotoğraf çekimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın solunda son dönemde sıkça eleştirdiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sağında ise Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah bulundu.

Çekimin sona ermesinin ardından liderler, "Küresel ekonomi ve küresel sağlık" başlığını taşıyan ilk çalışma oturumuna geçerek çalışmalarına başladı.

Liderler, daha sonra "Küresel ekonomi ve küresel sağlık" temalı birinci çalışma oturumuna geçti.

Yorumlar (0)