Erdoğan, Fransa'daki seçimi yorumladı: Kaygı verici!

Sosyal medya mecralarının dikkatli kullanılmaması halinde tehlikeli bir silaha dönüşebileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini de yorumladı. Seçimi kaybeden ırkçı lider Le Pen'in yüzde 41,4 oranında oy aldığını hatırlatan Erdoğan, "Irkçıların geniş kesimler tarafından desteklenmesi kaygı verici." dedi.

GÜNDEM 27.04.2022, 18:43 Hakan Öksüz
Erdoğan, Fransa'daki seçimi yorumladı: Kaygı verici!

Büyük Çamlıca Camii'nde İstanbul Mushafı'nın tanıtım törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli konu başlıkları hakkında konuştu. 

Erdoğan'ın gündeminde sosyal medya vardı. Sosyal medyanın doğru kullanılırsa etkili bir araca dönüşebileceğini belirten Erdoğan, "Bu teknolojinin içeriğini üretmediğiniz ve dilini yönetmediğiniz takdirde çok dikkatli olmak gerekir. Bu durumda size yöneltilen bir silaha dönüşebilir." dedi.

"Dünyayı yumuşak güçle istila ettiler"

Dünyada son yüzyıllarda Batı medeniyetinin hakimiyetinin bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pek çok medeniyet geldi geçti. Batı medeniyeti ise son yüzyıllara adeta damga vurdu. Bu medeniyetin kökenlerinde kölelik ve zulmün yattığını da bilmek gerekir. Birçok farklı boyutu var. Görüyoruz ki Batı medeniyeti son yıllarda dünyayı yumuşak güçle istila etti. Bu yumuşak güçler; sinema, spor ve sanat gibi unsurlar olmuştur. " ifadelerini kullandı.

"Faşizm dalgasının yükselişini sosyal medyadan görebilirsiniz"

Batılı güçlerin içerik üretiminde oldukça etkili olduğunu kaydeden Erdoğan, sosyal medyayı kullanmanın herkesin hakkı olduğunu ancak dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

Dikkatli olunmadığı takdirde sosyal medya mecralarının, kullanıcıları gönüllü olarak esir alan bir silaha dönüşebileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mecralar, zaman zaman faşizm dalgasının yayılmasına ortam hazırlayabiliyor. İslâm düşmanlığının dünyada ne denli yükselişe geçtiğinin yanılarını sosyal medyadan görebilirsiniz." dedi.

Erdoğan, Fransa'daki seçimleri de yorumladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da Emanuel Macron ile aşırı sağcı Marine Le Pen arasındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarına ilişkin de konuştu. Avrupa'da ırkçıların devlet başkanı olma noktasına kadar geldiğini belirten Erdoğan, seçimi az farkla kaybeden Le Pen'i işaret etti. 

Bu ırkçı isimlerin geniş kesimler tarafından desteklenmesinin kaygı verici olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın halen daha geçmişte yaşaan felaketlerden ders almadığını söyledi.

Fransa'da ikinci tur seçimlerinde yüzde 58,2 oy alan Emmanuel Macron yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Aşırı sağcı lider Marine Le Pen ise oyların yüzde 41,4'ünü aldı.

Yorumlar (0)