Erdoğan: Fırsatçılara göz açtırmayacağız

Artan gıda fiyatlarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Meydana gelen fiyat yükselişlerinin ve diğer sorunların halkımızı bunaltmaması adına gerekli olan tedbirleri alıyoruz. Fırsatçılara göz açtırmayacağımızı da buradan söylüyorum. Bu husustaki denetimleri sıkılaştırıyoruz." dedi.

GÜNDEM 25.10.2021, 21:34 26.10.2021, 09:44
Erdoğan: Fırsatçılara göz açtırmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık olarak dört saat süren kabine toplantısının ardından gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

"Diğer ülkelerde durum vahim"

Sürekli zamlanan gıda fiyatlarına değinen Cumhurbaşkanı, "Bu dönemde için en büyük talihsizliğimiz, global çaptaki kriz ile Türkiye'ye saldırıların aynı döneme denk gelmesidir. Biz, bahse konu fiyat yükselişlerini vatandaşlarına nispeten en az yansıtan devletlerin başında geliyoruz. Diğer ülkelerde durum çok daha vahim bir hal aldı. Sürekli olarak artan lojistik ve üretim gücümüzle birlikte bu sıkıntıları kendimiz için fırsata çevireceğiz. Meydana gelen fiyat yükselişlerinin ve diğer sorunların halkımızı bunaltmaması adına gerekli olan tedbirleri alıyoruz.

"Denetimleri sıkılaştıracağız"

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına devlet olarak sübvansiyon yapmaktayız. Önümüzdeki süreçte bu doğrultuda atıyor olacağımız ek adımlar olacak. Salgın sürecinde fedakarlık yapan halkımızın üzerine daha çok yük binmemesi adına gereken önlemleri alacağız. Fırsatçılara göz açtırmayacağımızı da buradan söylüyorum. Bu husustaki denetimleri sıkılaştırıyoruz. Önümüzdeki yılın bütçesini de bu anlayışla hazırladık. Bunun için üzerimize düşün her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz."

Yorumlar (0)