Erdoğan: Evlatlarımızın dinini öğrenmesinin engellenmesine izin vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de yaptığı konuşmada yaşanan din eğitimi tartışmalarına değindi. Erdoğan, “Ülkemizin evlatlarının diyanetini, dinini, kültürünü öğrenmesinin engellenmesine izin vermeyiz.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 10.01.2022, 16:37 10.01.2022, 17:16
Erdoğan: Evlatlarımızın dinini öğrenmesinin engellenmesine izin vermeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenmiş olan “Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı”na katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan önemli satırbaşları şöyle:

"Eğitimin ikinci plana atılmasına izin vermedik"

“Sanayileşme konusunda ülkemizin geri bırakılması kötü niyetli bir senaryodur. Bir kalkınma yarışına dahil olduğumuz ülkeler hızlı bir şekilde gelişirken, bizler ekonomik olarak geri kalmışlığa mahkum olduk. Köy Enstitüleri gibi kimi denemeler ideolojileri yükleme aracı olduğu için büyük bir hüsranla sonuçlandı.

28 Şubat zihniyetinin bir hançer gibi eğitim sistemimize sapladığı kat sayı uygulamasının olumsuz etkilerini bugün dahi hissediyoruz. Eğitim sistemimiz anti demokratik müdahalelerle çıkmaza girdi. Ülkemizin üstünde kara bulutlar dolaşıyor. İnsanlarımızın ise geleceğe ilişkin umutları gitgide zayıflıyordu. Ülkemizi 4 ana unsur üstünde yükseltme kararı aldık: Sağlık, eğitim, adalet, emniyet… Ay sonunda ise 15 bin öğretmen atamasını daha gerçekleştiriyoruz.

Eğitimin ikinci plana atılmasına izin vermedik. Hazırlamış olduğumuz bütçelerle birlikte en büyük payı ise eğitime ayırdık. Kız öğrencilerimize dair baskıcı uygulamaları kaldırıp eğitime katılımın artmasını sağladık. Şu anda erkek ve kız çocuklarımız eşit bir şekilde eğitime erişebilir vaziyettedir. Kimi çevrelerin kız çocuklarının eğitime ulaşması hususundan rahatsızlık duyduğundan da haberdarız.

“Hiç kimsenin gücü yetmeyecek”

Kat sayı utancıyla ikna odalarını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son zamanlarda tehdit diline tekrar sarıldığını görüyoruz. Burada dikta hevesleri tekrar depreşenlere uyarı yapmak istiyorum. Ülkemizi 28 Şubat karanlığına döndürmeye hiç kimsenin gücü olmayacak.

Hangi yaşta olursa olsun ülkemizin evlatlarının diyanetini, dinini, kültürünü öğrenmesinin engellenmesine rıza vermeyiz. İstihdamın arttırılmasına dair mesleki eğitimi önemsiyoruz. Teknik ve mesleki eğitimi destekleyici yöndeki politikalarımızın sonuçlarını görebiliyoruz.

Hedefimiz öğrencilere asgari ücret

Açacak olduğumuz uluslararası teknik ve mesleki Anadolu liseleriyle hem gönül coğrafyamızdan gençlere hem de kendi evlatlarımıza eğitim olanağı vereceğiz. Mesleki eğitim merkezindeki çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30’luk kısmının ödenmesine imkan veren düzenleme bitirildi. Sene sonuna dek 1 milyon gencimizi daha mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı amaçlıyoruz. Mesleki eğitim gören bütün öğrencilerimiz okurken, en az asgari ücret kadar gelir elde edebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Yorumlar (0)