Erdoğan: Eşi benzeri olmayan bir tesisleşme devrimi gerçekleştirdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Felek Atletizm Pisti açılışında yaptığı konuşmada, "Her alanda olduğu gibi sporda da son 17 yılda dünyada eşi benzeri olmayan bir tesisleşme devrimi gerçekleştirdik. Spor tesislerine bugüne kadar eski parayla 9,5 katrilyon lira yatırım yaptık. Tesis yatırımlarımızla ülkemizi spor turizminde de dünyanın göz bebeği haline getiriyoruz." dedi.

GÜNDEM 08.02.2020, 16:30 08.02.2020, 17:02
Erdoğan: Eşi benzeri olmayan bir tesisleşme devrimi gerçekleştirdik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhan Felek Atletizm Pisti'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke çapında 12 olan atletizm pisti sayısının yatırımlarla 56'ya çıkarıldığını kaydederek,  Burhan Felek pisti yenilenerek uluslararası müsabakalar için gereken her türlü imkâna kavuştu. Gençlerimize ve sporcularımıza şu müjdeyi vermek istiyorum: Burhan Felek Tesisleri haftanın 7 günü ve günün 24 saati hizmet verecek." dedi. 

"Ülkemizi spor turizminde de dünyanın göz bebeği haline getiriyoruz"

Her alanda olduğu gibi sporda da son 17 senede dünyada eşi benzeri olmayan bir tesisleşme devrimi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Spor tesislerine bugüne kadar eski parayla 9,5 katrilyon lira yatırım yaptık. Tesis yatırımlarımızla ülkemizi spor turizminde de dünyanın göz bebeği haline getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sporcu sayısında patlama yaşanacağına inanıyorum"

Erdoğan, Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak amacıyla sportik yetenek taraması ve spora yönlendirme projesinin hayata geçirildiğini belirterek, "Artık yetenekli gençlerimiz okul mu, spor mu ikileminde kalmayacak. İlkokul 3'üncü sınıfta yapılan sportif taramalarla gençlerimiz hangi spor alanında yetenekliyse ona yönlendiriliyor. Bu sayede sporcu sayısında patlama yaşanacağına inanıyorum." diye konuştu.

"Her yere 10 bin pota yerleştiriyoruz"

Yeni bir kampanya daha başlatılacağını duyuran Erdoğan, "Ülkemizin dört bir yanında uygun olan her yere 10 bin pota yerleştiriyoruz." dedi.

Erdoğan, üst üste üç defa Euroleague'in en değerli oyuncusu seçilen Shane Larkin'in ay yıldızlı formayı giyeceğini hatırlatarak, "3 gün önce imzayı attım, vatandaşlığa aldım. Kendisine başarılar diliyorum." açıklamasını yaptı. 

"1 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz"

"Spor herkes içindir" ilkesine gönülden inandıklarını aktaran Erdoğan, "Bu anlayışla sportif imkanları herkes için ulaşılabilir hale getirmenin gayreti içindeyiz. Yüzme havuzları günün 24 saati açık olacak. 1 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz." şeklinde konuştu.

"Ülkemizi temsil edecek sporcularımıza inanıyoruz"

Erdoğan, bu sene olimpiyatlarda sporcuların atacağı adımlar konusunda büyük beklentiye sahip olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizi temsil edecek sporcularımıza inanıyor, güveniyoruz. Uluslararası organizasyonlarda ülkemizi temsil etmiş sporcular, anlaşılan 28 vakıf üniversitesinde bursla eğitim görme hakkına kavuşuyor." ifadelerini kullandı.

"1 milyon gencimizi gönüllülük faaliyetlerinde görmeyi hedefliyoruz"

Elazığ'daki depremin ardından bölgeye giden gençlerin binlerce kişinin hayatına dokunduğunu ifade eden Erdoğan, "Önümüzdeki yıl en az 1 milyon gencimizi gönüllülük faaliyetlerinde görmeyi hedefliyoruz." dedi. 

Erdoğan, geçen sene gençlerin projelerine 17,5 milyon lira maddi destek verildiğini kaydederek, "Üniversiteye giden gençlerimizin sayısını 1,6 milyondan 8 milyona yükselttik. Sadece kariyerine odaklı değil, sorumluluk sahibi, öz güveni yüksek ve arkadaşlarıyla omuz omuza vermeyi bilen bir nesle ihtiyacımız var." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)