Erdoğan enflasyon için tarih verdi

Erdoğan, "Düzenlemelerimiz fiyat yükselişlerindeki hızı da yavaşlattı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün de müspet bir etki oluşturmasını bekliyoruz. Senelik enflasyondaki düşüşü önümüzdeki şubat-mart ayları itibarıyla belirgin bir şekilde göreceğiz." dedi.

GÜNDEM 25.07.2022, 23:05
Erdoğan enflasyon için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, tahıl sevkiyatı anlaşmasına dair, "Herkesten attıkları imzaların arkasında durmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara harfiyen uygun hareket etmelerini bekliyoruz." dedi.

Tahıl sevkiyatı anlaşması

"Tahıl sevkiyatı anlaşmasında herkesten attıkları imzaların arkasında durmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara harfiyen uygun hareket etmelerini bekliyoruz. Odessa Limanı'na büyük bir saldırı yapıldı. Sağlanan anlaşmanın ruhuna uymayan eylemlerden uzak durulmasını istiyoruz. Buradaki bir başarısızlık her birimizin aleyhine olacaktır.



Ekonomi

Bu pandemi süreci, Ukrayna'da devam eden savaş, tarihin en yüksek düzeylerine ulaşan emtia ve enerji fiyatları sebebiyle global alanda enflasyonist bir ortam meydana geldi. Bu diğer tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizi de etkiledi. Düzenlemelerimiz fiyat yükselişlerindeki hızı da yavaşlattı. Petrol fiyatlarındaki düşüşün de müspet bir etki oluşturmasını bekliyoruz. Senelik enflasyondaki düşüşü önümüzdeki şubat-mart ayları itibarıyla belirgin bir şekilde göreceğiz.

Dış siyaset

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci devam ediyor fakat terör örgütü uzantılarını Türkiye aleyhine çalışmaktan alıkoymadıkları müddetçe bizden müspet bir yaklaşım beklemesinler.

Suriye, tamamen terör örgütlerinin yuvası konumuna gelmiş halde. Dolayısıyla Suriye'ye karşı gerek İran gerekse Rusya'nın bir tavır koyması gerekir.

Yunanistan adaları silahlandırılmaya devam ediyor. 'Yunanistan, sen ne istiyorsan öyle yap.', öyle mi diyelim? Gereken her neyse zamanı geldiğinde bunu yaparız.

Mısır'la ilişkilerimiz alt düzeyde görüşmelerle sürüyor. Üst düzey görüşmelerin olmaması gibi bir şey asla mevzubahis değil. Yeter ki birbirimizi anlayabilelim. 

Ermenistan'la normalleşmede söylemin ötesinde somut adımların atılmasını bekliyoruz. Biz bu normalleşme sürecinde çok kararlıyız, ciddiyiz.

Terörle mücadele

Irak'ın kuzeyinde bulunan Duhok'a yapılan saldırıda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi. PKK terör örgütünün gerçek yüzünü bir defa daha görmüş olduk.

ABD'nin terör örgütüyle PKK/YPG iş tutması kendi kazdıkları çukura düşmeleri neticesini doğuracaktır.

2023 seçimleri

2023 seçimlerini şu zamana dek girip galip çıktığımız bütün seçimlerden çok daha önemli görüyoruz. Bu seçimi de yeni bir dönüm noktası olarak nitelendiriyoruz.

Yerli otomobil

Yerli otomobilimiz Togg'un üretim tesislerinin seri üretime hazır duruma gelmesiyle birlikte ilk seri üretim araçlar bu senenin son çeyreğinde Allah'ın izniyle asfalta inecek."

Yorumlar (0)