Erdoğan, Endonezya lideri Widodo ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15-16 Kasım'da yapılacak G20 Zirvesi öncesi zirvenin düzenleneceği Endonezya'ya gitti. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya gelen Erdoğan, yaptığı kısa açıklamanın ardından basına kapalı görüşmeye geçti.

GÜNDEM 14.11.2022, 13:40 14.11.2022, 17:58 Hakan Öksüz
Erdoğan, Endonezya lideri Widodo ile bir araya geldi

Dünyanın en güçlü 20 ekonomiye sahip ülkesinin devlet başkanlarının bir araya geleceği G20 Zirvesi, 15-16 Kasım tarihlerinde Endonezya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Kritik zirvenin düzenleneceği Apurva Kempinski'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Kısa basın açıklaması yapıldı

Erdoğan ve Widodo, görüşmeden önce kısa bir basın açıklamasında bulundu. Dönem başkanlığındaki başarılı icrası nedeniyle Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'yu kutlayan Erdoğan, MIKTA dönem başkanlığının devrinden de bahsetti. Şu an Türkiye'de bulunan MIKTA dönem başkanlığının, gelecek yılın nisan ayında Endonezya tarafından devralınacağını kaydeden Erdoğan, bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Erdoğan'a kimler eşlik etti?

2023 ASEAN dönem başkanlığından Endonezya'ya başarı dileklerini ileten Erdoğan, Türkiye ve Endonezya'nın ikili ilişkilerinin güçlendirilmesinden bahsetti. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Erdoğan'a eşlik eden heyette; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci eşlik etti.

Yorumlar (0)