Erdoğan: “Elon Musk, Türkiye düşmanlarının şantajlarına boyun eğmedi” 

Türksat 5B uydusunun uzaya fırlatılmasının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Space X ile yürütülen ortak çalışmaların artacağı yönünde sinyaller verdi. Bu sinyalin ardından ise yetkili makamlardan açıklama yapıldı: Türksat 6A haberleşme uydusunun 2023 senesinde fırlatılması planlanıyor.  

GÜNDEM 19.12.2021, 09:40 21.12.2021, 09:15
Erdoğan: “Elon Musk, Türkiye düşmanlarının şantajlarına boyun eğmedi” 

Türksat 5B uydusu, Amerika Florida’nın Cape Canaveral Üssü’nden Space X Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı. Fırlatmanın gerçekleşmesinin ardından video mesaj ile açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgi çekici ifadeler kullandı. Yeni haberleşme roketinin başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri için faydalı olması yönünde dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Erdoğan, uydunun 42 derece doğu yörüngesine yerleşeceğini; 3A ve 4A uydularına destek olacağını duyurdu. 



Veri iletim kapasitesi ve hızı 15 kat artıyor 

Yeni uydunun özelliklerinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları dile getirdi: “Yeni uydumuzla birlikte veri iletim kapasitesi ve hızı 15 kat artacak. Böylelikle, özellikle internet erişiminin kısıtlı olduğu yerlere yoğunlaşılacak. Hava, deniz ve kara taşıtları ile kapsama alanındaki her kullanıcı geniş banttan faydalanacak. 35 senelik ömrü bulunan uydumuz sayesinde iletişim kapasitemiz güçlenecek. Bizlere bu gururu yaşatan herkese şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.” 



“Türkiye karşıtlarının şantajına boyun eğmedi” 

Erdoğan: “Bu uydumuzun uzaya fırlatılması için de Space X ile anlaştık ve Falcon 9 roketini kullandı. Elon Musk’ı ve Space X çalışanlarını, Türkiye karşıtı kişilerin şantaj ve baskılarına boyun eğmedikleri için tebrik ediyorum. Space X firması ile uzay hakkındaki çalışmalarımızın hızlı artması ve uzun seneler boyunca var olmasını temenni ediyorum.” 

Yorumlar (0)